Latvijā

Covid-19 būs blakus diagnoze: Stradiņa slimnīcā gaida "citu vilni"

Līdz šim Stradiņa slimnīca ir pievārējusi trīs Covid-19 viļņus un katrs no tiem bijis atšķirīgs, tagad mediķi gatavojas Covid-19 kā blakus diagnozei.
Sputnik
RĪGA, 21. janvāris - Sputnik. Patlaban Covid-19 pacientu skaita pieaugums Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā (PSKUS) ir lēzens, paziņoja PSKUS valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš Latvijas Televīzijas ēterā. Turklāt šajā Covid-19 saslimstības vilnī slimnīca gatavojas jaunajam notikumu attīstības variantam.
Esošo situāciju ar Covid-19 pacientiem Muciņš raksturoja kā mierīgu – pacientu skaita pieaugums ir nenozīmīgs. Turklāt mediķi seko līdzi Covid-19 izplatības radītājiem, un inficēto pacientu skaita pieaugums tuvākajā nedēļa parādīs, kā tas atspoguļosies stacionēto pacientu skaitā, pārliecināts klīnikas vadītājs.
Latvijā
Rīgā sāk izdalīt bezmaksas sejas maskas maznodrošinātajiem iedzīvotājiem
Tāpat viņš atzīmēja, ka lielākā daļa stacionēto Covid-19 pacientu nav vakcinēti, un dominējošais aizvien ir Covid-19 vīrusa delta variants, pie tam daudziem nepieciešama intensīvā terapija.
Skaidrojot situāciju ar omikrona paveida izplatīšanu, Muciņš paziņoja, ka līdz šim Stradiņa slimnīca ir pievārējusi trīs Covid-19 viļņus un katrs no tiem bijis atšķirīgs.
"Šajā brīdī mēs gatavojamies citādākam scenārijam. Ar Covid-19 inficētie pacienti būs decentralizēti ārstēti. Tas nozīmē, ka biežāk iespējams variants – Covid-19 būs blakus diagnoze, pacients tiks stacionēts ar citām saslimšanām un tikai stacionārā biežāk uzzināsim par Covid-19 kā blakus diagnozi," skaidroja slimnīcas vadītājs.
Rezultātā lielākam pacientu skaitam būs nepieciešama pamatdiagnozes ārstēšana un iespējamā Covid-19 izraisīto komplikāciju ārstēšana.
Pašlaik Stradiņa slimnīcā aizņemti vairāk nekā 90% pieejamo gultasvietu.
Latvijā
Slimnīcu skaitu Latvijā pagaidām nesamazinās