Pasaulē

WSJ: ASV aviācijas bāzes kuģi ir bezspēcīgi Krievijas raķešu priekšā

Amerikāņu preses izdevums stāsta, ka Krievijas rīcībā ir efektīvs bruņojums, kas padara bezpalīdzīgus ASV aviācijas bāzes kuģus.
Sputnik
RĪGA, 23. novembris — Sputnik. Amerikāņu aviācijas bāzes kuģiem ir vājā vieta, kas padara tos bezspēcīgus cīņā ar Krievijas un Ķīnas raķetēm, stāsta ASV Jūras kara spēku atvaļinātais kapteinis Džerijs Hendrikss rakstā avīze Wall Street Journal, vēsta RIA Novosti.
Raksta autors pievērsa uzmanību tam, ka amerikāņu kara kuģu pašreizējās iespējas neļauj tiem vērst triecienu pret mērķiem krastā. Viņa ieskatā, ASV ir jāpaplašina trieciena darbības rādiuss, lai konkurētu ar ĶTR un Krieviju.
Viedoklis
"Pavisam aptrakuši". Kas kopā ar ASV gatavojas "uzbrukt Krimai"
"Patlaban gan Ķīnas, gan Krievijas rīcībā ir efektīvs bruņojums, kas būtiski sarežģī, varbūt pat padara neiespējamu aviācijas bāzes grupējumu tuvošanos mērķa teritorijām," atzina Hendrikss. Tie nevar pietuvoties krastam vairāk nekā 1800 kilometru attālumā, tātad krasts paliek nesasniedzams klāja iznīcinātājiem-bumbvedējiem F/A-18, viņš paskaidroja portālā Wall Street Journal.
Pēc atvaļinātā kareivja domām, trieciena grupējumi nevarēs būtiski ietekmēt Krievijas un Ķīnas savaldīšanu, ka tuvākajā laikā uz aviācijas bāzes kuģiem neparādīsies liela darbības rādiusa pilotējami vai bezpilota lidaparāti.
Iepriekš amerikāņu izdevums Defense One atzīmēja, ka Krievijas armijas līmenis ir labākais pēdējo gadu desmitu laikā, savukārt Maskavas un Pekinas stratēģiskās koordinācijas padziļināšanās vājina Vašingtonas priekšrocības.
Viedoklis
Aviobāze Lielvārdē – jauns mērķis Krievijas BS Ģenerālštāba kartēs