Atvieglojumi vakcinētājiem: sportojiet un dziediet

Plānots, ka nelietojot aizsargmaskas un neievērojot distances prasības, darba vietā vai vienā telpā varēs atrasties ne vairāk kā 20 cilvēku, kuri ir vakcinēti vai ir pārslimojuši Covid-19.
Sputnik
RĪGA, 18. maijs — Sputnik. Darba vietā vai vienā telpā vienlaikus varēs atrasties ne vairāk kā 20 cilvēki, kuri ir vakcinēti vai ir pārslimojuši Covid-19, paredz Latvijas Veselības ministrijas izstrādātie atvieglojumi, ziņo Press.lv.
Seniori aicināti vakcinēties Centrāltirgū
Vakcinētas personas vai cilvēki, kuriem ir izveidojusies imunitāte pret Covid-19, var pulcēties slēgtā un kontrolētā vidē – tas attiecas uz darba vai amatiermākslas kolektīviem, kā arī sporta komandām.
Pie tam jāievēro visas epidemioloģiskās prasības, ja telpā atrodas vismaz viens cilvēks, ja viņš nav vakcinējies vai pārslimojis Covid-19 vai nevar uzrādīt negatīvu Covid-19 testu. Prasības jāievēro arī koplietošanas telpās.
Grozījumi neattiecas uz pasākumiem, kuros piedalās vairāk nekā 20 cilvēku.
Iepriekš Latvijas valdība apstiprinājusi grozījumus, kas atļauj neieverot pašizolāciju tiem ieceļotājiem, kuri vakcinējušies pret Covid-19. Runa ir par Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ), Šveices un Lielbritānijas iedzīvotājiem.