Politika

Sapņos viss ir iespējams: KF vēstniecība par Levita paziņojumu attiecībā uz 9. maiju

Krievijas vēstniecība Latvijā un krievvalodīgie Latvijas politiķi komentēja prezidenta Egila Levita paziņojumu saistībā ar Uzvaras dienas atzīmēšanu.
Sputnik

RĪGA, 16. maijs – Sputnik. Latvijas prezidents Egils Levits, acīmredzot, papusdienoja Jūrmalas kafejnīcā "Kūriņš", kur nelaiž ar Georga lentītēm, un viņu tik ļoti ietekmējusi šī "nacionālistiskā virtuve", ka viņš nolēma, ka 9. maiju valstī neatzīmē, bet ja arī atzīmē, tad ne patrioti. KF vēstniecība Rīgā komentēja abus skandalozos incidentus.

Atgādināsim, ka 9. maijā Jūrmalas restorāna "Kūriņš" īpašnieks palūdza ģimenei, kura nolēma papusdienot iestādē, noņemt Georga lentītes, pretējā gadījumā viņš atteiksies viņus apkalpot. Apmeklētāji neizpildīja prasību un aizgāja no restorāna. Incidents kļuva par ļoti apspriežamu lietu.

Aizvakar, 14. maijā, Latvijas prezidents Egils Levits sarīkoja divu mēnešu laikā pirmo preses brīfingu, kurā visa pārējā starpā paziņoja, ka 9. maijs Latvijā nav svinama diena. Viņš atzīmēja, ka, iespējams, privātā kārtā tas ir savādāk, taču cilvēkiem, kuri uzskata sevi par valsts patriotiem, šī diena nav jāatzīmē.

Krievijas vēstniecība Latvijā komentēja prezidenta paziņojumu.

"Pēc skandalozi slavenās kafejnīcas "Kūriņš", kur apmeklētājus pie ieejas iedala "savējos" un "svešajos", sapņos viss ir iespējams, piemēram, ka 9. maiju Latvijā neatzīmē, ka daudzi LR iedzīvotāji nav savas valsts patrioti. Tās visas ir vietējās "nacionālistiskās virtuves" īpatnības," teikts diplomātiskās misijas Facebook paziņojumā. Publikāciju papildināja laukuma fotogrāfija pie pieminekļa Atbrīvotājiem, kurš arī šogad, neraugoties uz plašo Uzvaras dienas svinību atcelšanu koronavīrusa dēļ, tika aizpildīts ar ziediem, kurus atnesa tie, kas vēlējās pagodināt padomju kareivju varoņdarbu cīņā ar fašismu.