Fermeri izveduši traktorus Briseles ielās

Latvijas premjerministrs un Lietuvas prezidents atbalstīja protesta akciju organizējušos lauksaimniekus Briseles ielās, Eiropas Parlamenta deputāti no Latvijas pie tautiešiem neiznāca.
Sputnik

RĪGA, 21. februāris — Sputnik. Simtiem lauksaimnieku no vairākām ES valstīm organizēja protesta akciju Briseles ielās ar prasību nesamazināt subsīdijas lauksaimniecībai, kamēr ES valstu līderi gatavojas pārrunām par ilggadējo budžetu, vēsta Politico

Fermeri no Beļģijas, Īrijas, Spānijas, Itālijas un Baltijas valstīm izveduši ielās aptuveni simt traktorus un sākuši salūtus. Viņi protestē pret gaidāo subsīdiju samazināšanos lauksaimniecībai saskaņā ar ES kopējo lauksaimniecības politiku (CAP).

"Mūsu izdevumi ir tādi paši kā Rietumeiropā, taču tieši maksājumi ir avisam citādi, tātad par godīgu konkurenci nevar būt ne runas," viņš saka.

Atbilstoši Mišela ierosinājumam, starpība starp nabagajiem fermeriem austrumos un bagātajiem – rietumos līdz 2027.gadam samazināsies aptuveni uz pusi. Fermeri no Rietumeiropas uzskata, kas tas jau ir par daudz.