Mazāk nekā trešdaļa Latvijas iedzīvotāju neiedomājas Ziemassvētkus bez dāvanām

Latvijas iedzīvotāji nav gatavi ņemt kredītus dāvanu iegādei, neatstāj pirkumus uz pēdējo brīdi un zina, ka dāvināt mājdzīvniekus nav labi.
Sputnik

RĪGA, 16. decembris – Sputnik. Lielākā daļa, jeb 73% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka saņemt dāvanas Ziemassvētkos ir patīkami, taču tā nav pati svarīgākā svētku daļa, kamēr 27% nespēj iztēloties Ziemassvētkus bez dāvanām, raksta TVNet.

Biznesa augstskolas "Turība" veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka 24% Latvijas iedzīvotāju Ziemassvētkos vēlas saņemt pašdarinātu, speciāli viņiem darinātu dāvanu, piemēram, dekoru, svētku uzkodas vai apģērbu, 23% – biļeti uz kultūras pasākumu, savukārt 20% – ceļojumu. 70% respondentu piekrīt, ka Ziemassvētku dāvanas kārtā nevajadzētu pasniegt mājdzīvniekus.

Kurp doties Jaunajā gadā? Svētku ceļojumu gids

Vairāk nekā puse, jeb 59% respondentu pērk svētku dāvanas parastos veikalos, 17% – Internetveikalos, savukārt 15% paši taisa tās.

Turklāt 33% respondentu paziņoja, ka vienas dāvanas iegādei viņi iztērē vidēji no 10 līdz 20 eiro, 26% aptaujāto vienai dāvanai tērē līdz 50 eiro, savukārt 21% respondentu cenšas iekļauties summā no 5 līdz 10 eiro. Tikai 4% respondentu ir gatavi iztērēt vienai Ziemassvētku dāvanai vairāk nekā 100 eiro, un tikai 1% respondentu ir gatavi paņemt ātro kredītu dāvanu iegādei.

Tāpat aptaujas gaitā noskaidrojās, ka 46% respondentu sāk domāt par dāvanu pirkšanu vismaz mēnesi pirms svētkiem,35% – nedēļu pirms svētkiem, 10% – vairākus mēnešus pirms svētkiem, savukārt 9% respondentu atliek dāvanu iegādi uz pēdējo brīdi.