Politika

Čehu deputāts paskaidroja ĀM vadītāja vārdus par "Krievijas draudiem"

Tāpat deputāts norādīja, ka katrs pieaudzis cilvēks, kurš nopietni interesējas par situāciju pasaulē, saprot, ka vislielākos draudus rada neparedzamā ASV politika.
Sputnik

RĪGA, 26. novembris – Sputnik. Eirodeputāts Jaromirs Kogličeks paskaidroja ĀM vadītāja Tomaša Petršičeka vārdus par "Krievijas draudiem" ar viņa jaunību un pieredzes trūkumu, vēsta RIA Novosti.

Ārpolitikas iestādes vadītājam ir 37 gadi, šo amatu viņš ieņēma oktobrī. Pirms dažām dienām ministrs paziņoja, ka Krievija apdraud Čehiju un citas ES valstis.

Čehijas prezidenta posteni ieņēmis "Putina draugs"

"Esošais ĀM vadītājs vēl ir jauns puisis. Pagaidām viņš precīzi līdz pat detaļām atkārto to, ko viņam pateikuši citi. Es pagaidām neesmu pamanījis viņā nekādas paša ideju pazīmes, ko viņš būtu izvirzījis ārpolitikā. Acīmredzami domā, ka vienmēr ir labāk paslēpties aiz Lielā brāļa, tādēļ arī saka tādas muļķības. Skaidrs, ka viņš vēlas saglabāt savu amatu," - pateica Kogličeks intervijā RIA Novosti.

Pēc eirodeputāta domām, katrs pieaudzis cilvēks, kurš nopietni interesējas par situāciju pasaulē, saprot, ka vislielākos draudus rada neparedzamā ASV politika.

"Tiecoties paplašināt savu ieroču eksportu, ASV vienkārši ir spiestas meklēt jebkādu pretinieku. Un visvienkāršāk tām ir paziņot, ka tā ir Krievija. Ar to Vašingtona var paskaidrot vēlētājiem un politiķiem turpmāko tās militāro izdevumu palielināšanu," - uzskata Kogličeks.

Iepriekš premjers Andrejs Babišs, uzstājoties Čehijas televīzijā, paziņoja, ka neuzskata Krieviju par draudu un cer uz attiecību normalizāciju ar to.

"Es neuztveru Krieviju kā draudu. Ar to ir jārosina aktīvs dialogs, tostarp par situāciju Sīrijā (…) Labi, ka visi šobrīd uztur komunikāciju ar Krieviju. Mums ir jāatrod kaut kāds risinājums, lai mūsu attiecības galu galā normalizētos. Domāju, ka mēs pie tā nonāksim," - pateica Babišs.

Savukārt Čehijas prezidents Milošs Zemans paziņoja, ka Krievijas teiktajam nav obligāti jāpiekrīt, taču ar viņu ir jārunā.

Čehija nosūtīs 290 karavīrus uz Latviju un Lietuvu

Pēdējā laikā rietumvalstis rosina histēriju par "Kirevijas draudiem". Lielbritānijas ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Marks Karltons-Smits paziņojis, ka Krievija nes lielākus draudus karalistei un tās sabiedrotajiem, nekā teroristiskie grupējumi "Islāma valsts" un "Al Kaida" (vairākās pasaules valstīs aizliegti teroristiskie grupējumi). ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs savukārt ar ironiju atbildēja uz šāda veida paziņojumu. Diplomāts pateica, ka Maskava nav tiesīga "nevienam aizliegt izrādīt savas intelektuālās spējas".

Rietumu politiķi, tostarp arī Baltijas valstu un Polijas politiskie darbinieki periodiski nāk klajā ar paziņojumiem par augošajiem "Krievijas draudiem". Taču Maskava apliecina, ka KF neplāno uzbrukumus nevienai alianses valstij, un NATO izmanto Rietumu histēriju, lai paplašinātu militārās tehnikas un spēku dislokāciju austrumu flangā.