Politika

Poliologs pauda viedokli, kāpēc Baidenam ļoti vajadzīga tikšanās ar Putinu

© SputnikПолитолог Ростислав Ищенко
Политолог Ростислав Ищенко  - Sputnik Latvija, 1920, 16.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Diezin vai Krievijas un ASV prezidentu pārrunas nesīs pusēm kaut ko līdztekus apbusējam morālam gandarījumam, tomēr ASV vadītājs uzstājīgi deklarē nopietnu nodomu tikties ar Vladimiru Putinu.
Rīga, 16. maijs – Sputnik. ASV prezidenta izteikumi par Krieviju pēc incidenta ar cauruļvadu "Colonial Pipeline" bija mērena – Baltā nama saimnieks izturējās savaldīgi cerībā uz tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, sarunā ar Sputnik atzīmēja starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" politiskais komentētājs Rostislavs Iščenko.
Pēc viņa vārdiem, Baidens atsaucās uz izlūkdienestu informāciju, bet valsts specdienesti ne vienu vien reizi no tīra gaisa izgudroja pašus neticamākos notikumus, lai apsūdzētu Krieviju.
"Taču Baidenam ir deklarēts nodoms tikties ar Putinu, un, spriežot pēc visam tas ir nopietns. ASV prezidents vēlas ne tikai apsveicināties, bet arī izspiest noteiktas amerikaņu intereses. Tāpēc viņš neteica, ka tie bijuši krievu hakeri, Putina personīgi noalgoti un nosūtīti iznīcināt amerikāņu produkcijas cauruļvadu," paskaidroja Iščenko.
Analītiķis norādīja, ka, izvairoties no negatīva fona, Baidens uzsver: hakeri atrodas Krievijas teritorijā un nav saistīti ar KF valdību, - viņš atstāj sev vietu manevream, vēl aizvien cerībā uz tikšanos ar Putinu.
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 21.04.2021
Viedoklis
Kāpēc Baidenam vajadzīga krievu izraidīšana no Čehijas?
"Amerikāņiem patiešām vajadzīga tikšanās. ASV ir cietušas katastrofālu sakāvi bruņošanās sacensībās. Viņi ir pārliecināti, ka Krievija viņus var iznīcināt, un nav pārliecināti, vai varēs nodarīt tai nelabojamu kaitējumu. Baidenam pašlaik ir svarīgi panākt vienošanos bruņojuma kontroles jomā, kas ļaus ASV stabilizēt situāciju un atjaunot paritātes stāvokli," spriež Iščenko.
Tāpēc Baidens vēlas tikties ar Putinu un izturas visai savaldīgi, secināja eksperts.
Iepriekš vēstīts, ka lielākais cauruļvadu operators ASV – kompānija "Colonial Pipeline" saskārās ar "DarkSide" programmas-šantāžista uzbrukumu. Kompānija atslēdza vairākas ar degvielas piegādēm saistītas sistēmas. Cauruļvada dīkstāves dēļ auga degvielas vairumtirdzniecības cenas ASV un tika traucēts degvielas uzpildes staciju darbs. Amerikaņu mediji saistīja uzbrukumu ar Krieviju, taču Baltais nams to neapstiprināja.
Ищенко объяснил, почему Байдену так нужна встреча с Путиным
Ziņu lente
0