Politika

ASV Valsts departaments atbalsta Minskas protokolus

CC BY-SA 3.0 / AgnosticPreachersKid / United States Department of State headquarters (cropped image)Государственный департамент США
Государственный департамент США - Sputnik Latvija, 1920, 28.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Valsts departaments atbalsta Minskas protokolus un uzskata, ka tie veido pamatu situācijas noregulēšanai Ukrainas austrumos.
RĪGA, 28. aprīlis — Sputnik. ASV atbalsta Minskas protokolus un uzskata, ka tie veido pamatu situācijas noregulēšanai Ukrainas austrumos, Valsts departaments paziņoja aģentūrai RIA Novosti.
"Mēs turpināsim izmantot visas iespējas, lai ASV varētu piedalīties diplomātiskajā darbā konflikta noregulēšanai Ukrainas un Krievijas starpā," piebilda resora pārstāvis un aicināja pie tam Krieviju atteikties no savas "iedomātās bezkompromisa" pozīcijas.
Valsts departaments pauda atbalstu arī Ukrainas suverenitātei.
Сотрудник Государственной пограничной службы Украины - Sputnik Latvija, 1920, 21.04.2021
Viedoklis
Kā Sibīrija pēkšņi izrādījusies uz Ukrainas robežas
Iepriekš Ukrainas prezidents Vladimirs Zeļenskis intervijā avīzei Financial Times ierosināja pārskatīt Minskas protokolus un paplašināt pārrunu dalībnieku sastāvu "Normandijas formātā", iekļaujot tajā arī ASV.
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka Minskas protokoli nav grozāmi, un Ukrainas valsts vadītāja izteikumus nosauca par "kārtējo satraucošo signālu".
Situācija Donbasā saasinājās šī gada februāri: notika uzbrukums Doņeckas tautas republikas Tautas milicijas bataljona komandieriem, Ukrainas kareivji apšaudīja no mīnmetējiem Gorlovku un Doņeckas apkaimi, kaujas saasinājās. Pašpasludinātās republikas uzskata, ka Kijeva gatavo plaša mēroga uzbrukumu un savelk pie saskarsmes līnijas jaunus spēkus. Martā Ukrainas Bruņoto spēku komandieris Ruslans Homčaks atklāja, ka tāds scenārijs ir iespējams.
Ziņu lente
0