Eksperts paskaidroja, ar ko saskarsies NATO uzbrukumā Kaļiņingradai

© фото из архива автораРоссийский эксперт, военный обозреватель, полковник в отставке Виктор Баранец
Российский эксперт, военный обозреватель, полковник в отставке Виктор Баранец - Sputnik Latvija, 1920, 10.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saskaroties ar uzbrukumu Kaļiņingradas apgabalam, Krievijas armija nepievērsīs uzmanību Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas robežām, brīdināja militārais eksperts Viktors Baraņecs. .
RĪGA, 9. aprīlis – Sputnik. Zviedrijas Aizsardzības pētījumu institūta eksperts Fredriks Vesterlunds paziņoja, ka spriedzes saasināšanās gadījumā Krievija nevarēs ilgu laiku aizsargāt Kaļiņingradas apgabalu no NATO spēkiem, vēstīja Sputnik Lietuva. Pēc analītiķa pārliecības, plaša konflikta apstākļos Kaļiņingradu "no Lietuvas un Polijas varēs ar artilēriju apšaudīt caurcaurēm".
Zviedru analītiķis ir apliecinājis, ka neizprot patlaban Kaļiņingradas apgabalā dislocētā Krievijas  grupējuma militāro potenciālu, sarunā ar Sputnik Latvija konstatēja atvaļinātais pulkvedis, izdevuma "Komsomoļskaja pravda" militārais analitiķis Viktors Baraņecs.
"Neaizmirstiet, ka līdzās ir Baltijas flote, kam ir "viņu majestātes" – "Kalibri". Tie lido 2500-3000 kilometru attālumā, un arī tas ir jāņem vērā," atzīmēja Baraņecs.
Eksperts uzsvēra, ka Kaļiņingradas apgabals ir eksklāvs, ko Krievija nekad neļaus NATO saplosīt.
"Ja alianses spēki uzbruks Kaļiņingradas apgabalam, NATO nāksies tikties nevis ar pašpietiekamo Kaļiņingradas spēku grupējumu, bet gan ar visu Krievijas armiju. Tās acīs nav nozīmes nekādām robežām – ne Lietuvas, ne Latvijas, ne Igaunijas, ne Polijas," brīdināja Baraņecs.
Флаги Польши и Литвы - Sputnik Latvija, 1920, 04.04.2021
NATO pagrimst: Polija vēlas ievilkt Baltijas savienībā Latviju, Lietuvu un Igauniju
Viņš piezīmēja, ka Krievija aizsargās reģionu, tāpat kā jebkuru savas teritorijas gabaliņu.
"NATO ir jāsaprot, ka Kaļiņingradas apgabals – tā vispirms ir Krievijas Federācijas daļa. Mēs tur uzstādām tādu bruņojumu, kādu uzskatām par nepieciešamu. Mēs taču nelienam pie zviedra ar padomiem, kādā leņķī viņam uzstādīt gultu, kur ledusskapi, kur – veļas mazgājamo mašīnu," sprieda eksperts.
Baraņecs norādīja, ka zviedru analītiķa izteikumiem nav nekā kopīga ar aukstasinīgu situācijas novērtējumu reģionā.
"Pateicoties Krievijas izlūkdienestam, mēs zinām, ka NATO Kaļiņingradas apgabalu dēvē par "apgrūtinātas piekļuves zonu". Paldies, ka tā nosauca: mēs jums tur radīsim ļoti nopietnas grūtības, ja līdīsiet," ironiski piebilda Baraņecs.
Baltijas reģiona un Austrumeiropas valstis regulāri runā par militārajiem draudiem, ko it kā radot Krievijas Kaļiņingradas apgabals. Eksperti vērtē, ka tamlīdzīgu nepamatotu izteikumu aizsegā reģionu pūlas maksimāli piesātināt ar NATO spēkiem un līdzekļiem.
Alianse savelk karavīrus un tehniku pie Krievijas rietumu robežām, lai arī Maskava nelolo nekādus uzbrukuma plānus ne Baltijas reģionā, ne jebkur citur. Krievijas Aizsardzības ministrijā atzīmēja, ka Rietumu stratēģiskais virziens rada lielākos draudus Krievijas drošībai. Nacionālo interešu aizsardzībai Maskava ir spiesta veikt adekvātus atbildes pasākumus.
Баранец объяснил, с чем столкнется НАТО в случае атаки на Калининград
Ziņu lente
0