BI: Krievijai ir mūsdienīga flote, kas spēj stāties pretī NATO

© Пресс-служба Минобороны РФ / Pāriet pie mediju bankasНовейший корвет "Гремящий" на испытаниях в Балтийском море
Новейший корвет Гремящий на испытаниях в Балтийском море - Sputnik Latvija, 1920, 06.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Raksta autors atzīmē, ka Krievijas Jūras kara flote aktivizē darbību Arktikā, paplašina klātbūtni Āfrikā un Tuvajos Austrumos, kā arī vērīgi seko NATO reisos ap Eiropu.
RĪGA, 6. aprīlis – Sputnik. Krievijai parādījusies mūsdienīga un pastāvīgi augoša jūras kara flote, kas rada unikālus draudus NATO bruņotajiem spēkiem, vēsta izdevums Business Insider, pastāstīja RIA Novosti.
Raksta autors atzīmēja, ka Krievijas Jūras kara flote aktivizē darbību Arktikā, paplašina klātbūtni Āfrikā un Tuvajos Austrumos, kā arī vērīgi seko NATO reisos ap Eiropu.
"Šodien Krievijas JKF sastāvā strādā aptuveni 360 dažādu tipu kuģi. Lielos kreiserus un eskadras kuģus nomainījuši mūsdienu cīņai gatavi mazāki kuģi, piemēram, korvetes un fregates," stāsta autors.
Pēc Business Insider domām, daudzi no šiem kuģiem ir mazāku izmēru, saņēmuši mazāk bruņojuma salīdzinājumā ar tāda paša tipa kuģiem no NATO valstu spēkiem. "Taču jaunā tehnika un ieroči, it īpaši 2015. gadā bruņojumā pieņemtās spārnotās raķetes "Kalibr" dāvā tiem priekšrocības," atzīmēts rakstā.
Pie tam Krievijas JKF patiesais spēks, pēc materiāla autora domām, patlaban slēpjas zem ūdens. Zemūdens spēku sastāvā ir 59 zemūdenes, ieskaitot 12 atomzemūdenes ar ballistiskajām raķetēm, kā arī deviņas atomzemūdenes ar spārnotajām raķetēm.
Līdz gada beigām Krievijas JKF plāno uzņemt savā sastāvā sešas jaunas zemūdenes (trīs no tām ir atomzemūdenes), kā arī pieņemt pilnībā modernizētu "Orlan" projekta smago raķešu atomkreiseri. Līdz 2022. gada beigām JKF plāno sākt sava vienīgā aviācijas bāzes kuģa izmēģinājumus jūrā.
Солдаты российской армии в строю - Sputnik Latvija, 1920, 23.02.2021
The National Interest: kara gadījumā Krievija saraus NATO gabalos
Autors secina, ka Krievija ir ierobežojusi un optimizējusi savus bruņotos spēkus, palielinot to kvalitāti un profesionālismu, kā arī nodrošinot tiem mūsdienīgu tehniku.
Iepriekš izdevums "The National Interest" atzīmēja, ka no PSRS Krievija mantoja "plašu, iespējams, pat uzpūstu" JKF, kas līdzekļu trūkuma dēļ 90. gados saskārās ar pagrimumu. Taču vēlāk Kremlis apstiprināja vērienīgu flotes renovācijas programmu, kas ietvēra gan veco kuģu dziļu modernizāciju, gan jaunu kuģu būvi.
Savukārt žurnāls "The Diplomat" atzīmēja, ka Krievija palielinājusi Jūras kara spēku jaudu 2000. gadu sākumā, un patlaban Krievijas zemūdenes rada reālus draudus NATO valstīm.
Ziņu lente
0