Romas pāvests nosaucis par "neprātu" globālos strīdus un konfliktus pandēmijas laikā

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasПапа Римский Франциск
Папа Римский Франциск - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tradicionālajā Lieldienu vēstījumā Romas pāvests Francisks atklāti uzsvēra, ka situācija, kādā Covid-19 pandēmijas periodā nonākusi pasaule, ir nepieļaujama, un aicināja pielikt punktu šim neprātam.
RĪGA, 5. aprīlis — Sputnik. 4. aprīlī katoļi un luterāņi svin Lieldienas. Romas pāvests Francisks vadīja svētku dievkalpojumu Sv. Pētera baznīcā Vatikānā un nolasīja tradicionālo Lieldienu vēstījumu, kurā paziņoja: patlaban pasaulē vērojama nepieļaujama situācija, vēsta RIA Novosti.
Svētais tēvs uzsvēra, ka Covid-19 pandēmija pasaulē turpinās un situācija, kādā patlaban nonākusi cilvēce, ir ļoti sarežģīta. Taču pie tam bruņotie konflikti pasaulē nebeidzas, nav apstājusies arī bruņojuma audzēšana.
"Šodien tas ir neprāts," teica Romas pāvests. Viņš aicināja visus konfliktu dalībniekus salīgt mieru un sākt atjaunošanu.
​Romas pāvests uzrunāja arī visus, kas cietuši pandēmijas laikā. Tiem, kuri saslimuši vai pārcietuši slimību paši vai savu tuvinieku nāvi.
Katram ir jābūt tiesībām uz palīdzību, uzsvēra Francisks. Savukārt starptautiskajai sabiedrībai, pēc viņa vārdiem, ir jāpaveic viss iespējamais, lai koronavīrusa profilaksei paredzēto vakcīnu piegādēs nebūtu aizkavēšanos un pat nabadzīgākās valstis varētu saņemt preparātus.
Atzīmēts, otro gadu no vietas Romas pāvests Lieldienās uzrunā pasauli nevis no balkona laukumā, bet gan no Sv. Pētera bazilikas, ņemot vērā ierobežojumus, kas ieviesti Covid-19 pandēmijas ierobežošanas apsvērumu dēļ.
Ziņu lente
0