NYT: fabrika ASV pārtraukusi AstraZeneca vakcīnas ražošanu

© AFP / JOE KLAMARКоробки с вакциной "AstraZeneca"
Коробки с вакциной AstraZeneca - Sputnik Latvija, 1920, 05.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltimorā apturēta Lielbritānijas un Zviedrijas kopuzņēmuma izstrādātās vakcīnas AstraZeneca (Vaxzevria) ražošana.
RĪGA, 5. aprīlis – Sputnik. Biotehnoloģiskās kompānijas "Emergent BioSolution" uzņēmums Baltimorā (Merilendas štats) pārtraucis preparāta AstraZeneca ražošanu nopietnas kļūdas dēļ, kuras rezultātā izbrāķēti miljoniem devu citas vakcīnas - Johnson & Johnson, stāsta Sputnik Meedia, atsaucoties uz New York Times.
Вакцинация от COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 18.03.2021
Viedoklis
Eiropa atriebjas AstraZeneca
Augstu stāvošas amatpersonas izdevumam atklāja, ka lēmums pieņemts, kad kompānijas "Emergent BioSolutions" darbinieki (tā laida klajā abus preparātus) nejauši sajaukuši vakcīnu komponentus. Rezultātā 15 miljoni devu Johnson & Johnson vakcīnas bija sabojāti, iestādes bija spiestas atlikt ražošanas līniju autorizāciju.
Lai izslēgtu tamlīdzīgu incidentu atkārtošanos nākotnē, fabrika ražos tikai viena komponenta vakcīnu Johnson & Johnson. No sadarbības ar AstraZeneca nolemts atteikties.
Saskaņā ar izdevuma datiem kompānija AstraZeneca jau vērsusies pie ASV varasiestādēm ar lūgumu sameklēt jaunas iespējas vakcīnas ražošanai.
Patlaban ASV ļauts izmantot trīs vakcīnas – Pfizer/BioNTech, Moderna un Johnson & Johnson. Vakcīna AstraZeneca pagaidām atļauju vēl nav saņēmusi.
ASV galvenais infekciju speciālists Entonijs Fauči uzskata, ka nav nekādas vajadzības izmantot AstraZeneca vakcīnu pat gadījumā, ja nacionālais regulators atļaus tās pielietošanu.
Iepriekš vēstīts, ka pēc liela skaita sūdzību par blakusparādībām un pat vairākiem letāliem gadījumiem pēc AstraZeneca vakcīnas vairākas valstis apturējušas minētā preparāta lietošanu.
Eiropas zāļu aģentūra (EMA) patlaban izmeklē incidentus, kas saistīti ar trombu embolijas blaknēm cietušajiem, tomēr uzskata, ka vakcinācija ir jāturpina.
Ziņu lente
0