Eksperts: Eiropas ekologus uztrauc nevis Baltija, bet vārds "Krievija"

© Foto : фото из личного архива Александра ФроловаАлександр Сергеевич Фролов
Александр Сергеевич Фролов - Sputnik Latvija, 1920, 04.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu ekologu protestus pret "Ziemeļu straumi 2" pēc projekta saskaņošanas kompetentās iestādēs var uzskatīt par "akmeni viņu pašu dārziņā" – Vācija neuztver tādus pārmetumus nopietni, paziņoja enerģētikas eksperts Aleksandrs Frolovs.
RĪGA, 3. aprīlis – Sputnik. Vācijas Federālā jūras kuģniecības un hidrogrāfijas iestāde noraidījusi divu vācu ekoloģijas organizāciju protestu par gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvdarbiem Vācijas ekonomiskajā zonā. Regulators paziņoja, ka iepriekš izsniegtā atļauja gāzesvada būvdarbiem paliks spēkā pēc atkārtotās ekoloģiskās ekspertīzes.  
"Projektā "Ziemeļu straume 2" veikta liela ekspertīze, to visas kompetentās iestādes saskaņoja jau pirms būvdarbu sākuma, ari no tā ekoloģiskās drošības viedokļa. Ja tagad uzpeld kaut kādas organizācijas un kliedz, ka tas nav ekoloģiski drošs, faktiski nozīmē iebilst ne tikai pret pašu projektu, bet arī pret visām tām valsts iestādēm Eiropā, kas šo projektu saskaņoja," sarunā ar radio Sputnik pastāstīja Nacionālās enerģētikas institūta ģenerāldirektora vietnieks Aleksandrs Frolovs, komentējot situāciju.
Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 13.03.2021
Politologs: "Ziemeļu straume 2" jautājumā Lietuva spēj tikai rukšķēt – piebalsot ASV
Viņš atzīmēja, ka būtu dīvaini, ja Vācija nopietni ņemtu vērā tamlīdzīgas apsūdzības.
"Pēc būtības, šī apsūdzība nebija pret projektu. Tā ir apsūdzība korupcijā vai, labāk sakot, neprofesionālismā, ko šie ekologi izvirzījuši kompetentām Eiropas iestādēm," teica eksperts.
Viņš atzīmēja arī dubultos standartus attiecībā pret dažādiem gāzesvadu projektiem, kas izbūvēti Baltijqas jurā.
"Pieņemsim, ka "Ziemeļu straume 2" ir ļoti slikts, ļoti baismīgs, ļoti neekoloģisks. Bet vai bieži gadījies dzirdēt ekologu sašutumu par projektu Baltic Pipe (gāzesvads, kas savienos Norvēģiju ar Dāniju un Poliju), kas šķērsos gan "Ziemeļu straumi", gan "Ziemeļu straumi 2"? Nē. Kāpēc tad ekologi, kuri tik ļoti noraizējušies par Baltijas jūras trauslo ekoloģisko sistēmu, neiebilst pret šo projektu? Ak tā, ekoloģiskāks? Kāpēc? Ak tā, droši vien tāpēc, ka tā ir Norvēģija, Dānija un Polija. Vārda "Krievija" tur nav. Ļoti neekoloģisks un ļoti toksisks vārds. Vajag atdalīt vārda "toksisks" filoloģisko elementu un ekoloģisko. Man šķiet, ekologi ES ir mazliet sajaukuši abas šīs kategorijas," secināja eksperts.
Фролов: европейских экологов волнует не Балтика, а токсичность слова "Россия"
Ziņu lente
0