Makrons pastāstīja par "vakcīnu karu" ar Krieviju un Ķīnu

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Франции Эммануэль Макрон
Президент Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francijas prezidents Emanuels Makrons pārmet Krievijai un Ķīnai pasaules vakcīnu kara izraisīšanu.

RĪGA, 27. marts — Sputnik. Eiropa saskārās ar "jauna tipa pasaules karu", kas saistīts ar vakcināciju, paziņoja Francijas prezidents Emanuels Makrons preses konferencē, kas veltīta Eiropas Savienības virtuālā samita pirmās dienas rezultātiem.

Pēc viņa vārdiem, tas notika tostarp, pateicoties "Krievijas un Ķīnas tieksmei radīt ietekmi ar vakcīnu palīdzību".

​Franču līderis pauda viedokli, ka esošajā situācijā Eiropā ir jābūt patstāvīgai šādu preparātu ražošanas jautājumā, un solīja, ka tuvākajos mēnešos Eiropa palielinās Covid-19 vakcīnu ražošanas apjomus un kļūs par to lielāko ražotāju.

Viņš atzīmēja, ka atšķirībā no AstraZeneca, kompānijas Pfizer un Moderna ievēro savas saistības, un piedāvāja bloķēt vakcīnu eksportu, ja ražotājs nepilda saistības par piegādēm Eiropas Savienībā.

Paziņojumi par "jaunā tipa pasaules karu" drīzāk atklāj veco problēmu jaunajā iesaiņojumā, paziņojusi Valsts domes vicespīkere Irina Jarovaja.

"Labvēlīgums ir īpašība, ko zaudē Eiropas politiķi un sen jau zaudējuši ASV politiķi. Apgalvojumu loģika ir pretdabiska sabiedrībai, kurā galvenā vērtība ir cilvēka dzīve un galvenais ideāls - humānisms un mijiedarbība cilvēku dzīvības labad," teica Jarovaja.

Пункт вакцинации от COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 25.03.2021
Viens procents Latvijas iedzīvotāju ir vakcinēts pret Covid-19

Viņa uzsvēra, ka mijiedarbība cilvēku dzīvības labad ir tas, ko vienmēr piedāvā Krievija, tai skaitā trīs Krievijas Covid-19 vakcīnas ir "Krievijas humānais un labvēlīgais ieguldījums Eiropas un citu valstu tautu glābšanā".

Eiropas Komisijas iekšējā tirgus komisārs Tjerī Bretons iepriekš paziņoja, ka Eiropā nebūs vajadzīga Krievijas izstrādātā vakcīna "Sputnik V", jo ES jau reģistrēti četri citi preparāti, ar ko būs pietiekami, lai sasniegtu kolektīvo imunitāti no Covid-19. Iepriekš viņš apliecināja, ka "Sputnik V" ir laba vakcīna, tomēr jāorganizē tās ražošana Eiropas Savienībā, un šajā aspektā Krievijai, iespējams, būs vajadzīga palīdzība.

Turklāt Itālijas premjerministrs Mario Dragi nav izslēdzis, ka koordinācijas neesamības ES ietvaros, Roma varēs pasūtīt Krievijas vakcīnu. Vācijas kanclere Angela Merkele tāpat paziņoja, ka Eiropas Savienībā ir jāizmanto "Sputnik V", un, ja ES nepasūtīs vakcīnu, Vācija to izdarīs patstāvīgi.

Ziņu lente
0