Eiropas Savienībā atskaitījās par vakcinēto skaitu trīs mēnešos

© Sputnik / Виталий Белоусов / Pāriet pie mediju bankasМедик готовит шприц с вакциной
Медик готовит шприц с вакциной - Sputnik Latvija, 1920, 26.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pret koronavīrusa infekciju ES sāka vakcinēt decembra beigās: cik cilvēku saņēmuši potes pa šo laiku.

RĪGA, 26. marts - Sputnik. Trīs mēnešu laikā kopš ES sākusies vakcinācijas kampaņa, divas potes saņēmuši 4,1% iedzīvotāju, informē Eiropas Komisijas vadītāja Urzula fon der Leiena.

Viņa izvietojusi Twitter infografiku, kas atspoguļo vakcinācijas kampaņas gaitu Eiropas Savienības teritorijā. Saskaņā ar fon der Leienas datiem, ar diviem vakcīnas komponentiem pašlaik ir vakcinēti 18,2 miljoni cilvēku jeb 4,1% ES iedzīvotāju.

​Ziņojumā teikts, ka EK vadītāja informēja Eiropas līderus par Covid-19 vakcīnu piegādes tempiem un vakcinācijas kampaņu. "Kopā mēs garantējam, ka eiropieši tiks nodrošināti ar vakcīnām," informēja fon der Leiena.

Пункт вакцинации от COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 25.03.2021
Viens procents Latvijas iedzīvotāju ir vakcinēts pret Covid-19

Patlaban ES tirgū apstiprināti kompāniju "Pfizer/BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un "Johnson&Johnson" preparāti. Turklāt Eiropas Komisija ir noslēgusi līgumus par vakcīnu piegādēm ES ar "Sanofi-GSK" un "CureVac", kas pagaidām nav autorizējušās savas vakcīnas ES tirgū.

Kā izriet no fon der Leienas publicētās infografikas, pirmajā ceturksnī kompānija Pfizer piegādās ES 66 miljonus vakcīnas devu, iepriekš pieteikto 65 miljonu devu vietā, Moderna izpildīs saistības pilnā apjomā un nodrošinās ES iedzīvotājus ar desmit miljoniem devu, AstraZeneca piegādes sastādīs 30 miljonus devu plānoto 120 miljonu devu vietā.

Ziņu lente
0