Olimpiāde Tokijā notiks bez ārvalstu līdzjutējiem

© AP Photo / Thanassis StavrakisПоднятие флагов на репетиции церемонии зажжения Олимпийского огня для Токио-2020
Поднятие флагов на репетиции церемонии зажжения Олимпийского огня для Токио-2020 - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Olimpiāde un Paraolimpiāde Japānā notiks bez ārvalstu skatītājiem: nauda par 630 tūkstošiem biļešu tiks atgriezta.

RĪGA, 21. marts — Sputnik. Sporta cienītāji visā pasaulē ir iegādājušies 630 tūkstošus biļešu uz Tokijas olimpiskajām un paralimpiskajām spēlēm, taču nevarēs izbaudīt tos. Viņiem tika aizliegta iebraukšana valstī, jo Covid-19 izplatīšanas draudu dēļ, ziņo Radio Sputnik.

Lēmumu par ieceļošanas aizliegumu ārvalstu skatītājiem pieņēma Olimpisko spēļu organizatori, tiekoties ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) vadītāju Tomasu Bahu un Starptautisko paralimpisko komiteju (SPK) vadītāju Endrū Pārsonu.

Aizliegums tika noteikts, lai nepakļautu riskam nedz pašu līdzjutēju, nedz arī sportistu veselību.

XXII Olimpiskās spēles Maskavā. V.I. Ļeņina Centrālais stadions. Svinīgā atklāšanas ceremonija. - Sputnik Latvija, 1920, 23.07.2020
Foto
1980. gada Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonija

Sacensību organizatoriskās komitejas izpilddirektors Tosiro Muto solīja, ka tiem simtiem tūkstošiem līdzjutēju, kuri iegādājušies biļetes, nauda tiks atmaksāta. Pie tam Muto paziņoja, ka nauda par viesnīcu rezervēšanu atmaksāta netiks. Viņš pieļāva iespēju, ka tiem ārzemniekiem, kuri piedalās Olimpiādes organizēšanā, varētu atļaut ieceļošanu Japānā.

Vasaras XXXII Olimpiskās spēles Tokijā tika plānotas 2020. gadam, bet Covid-19 pandēmijas dēļ tās tika pārnestas uz 2021. gadu. Grandiozākais sporta pasākums norisināsies no 23. jūlija līdz 8. augustam.

Turklāt pastāv risks, ka ierobežojumi skars ne tikai ārvalstu skatītājus, bet arī delegācijas. Iespējams, tiks ierobežots pavadošo personu skaits, turklāt personālam varētu aizliegt komunicēt ar sportistiem.

Atgādinām, ka iepriekš, unikālā analītiskā projekta ietvaros sporta žurnālisti novērtēja valstu izredzes izcīnīt medaļas Tokijas olimpiādē.

Olimpiādes kopējā neoficiālajā medaļu ieskaitē uzvarēja ASV sportisti, iegūstot 100 medaļas, no kurām bija 37 zelta medaļas. Par vienu zeltu mazāk tika Ķīnas izlasei (kopumā 86 medaļas), trešo vietu ieņēma Olimpiādes saimniece – Japāna (79 medaļas, no tām 30 zelta medaļas). Krievijas komanda, kas uzstājās projektā ar nosaukumu "Olimpiskie atlēti no Krievijas", ierindojās ceturtajā vietā (59 medaļas, no tām 21 zelta medaļa).

Latvija ar vienu bronza medaļu izrādījās saraksta beigās.

Ziņu lente
0