Nosaukts vitamīns, kura deficīts saistīts ar smagu Covid-19 gaitu

© Sputnik / Alexander Kryazhev / Pāriet pie mediju bankasЛекарственные препараты и градусник для измерения температуры
Лекарственные препараты и градусник для измерения температуры - Sputnik Latvija, 1920, 14.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētnieki no Turcijas Medicīnas universitātes konstatējuši, kādam vitamīnam ir liela nozīme cīņā ar koronavīrusa infekciju.

RĪGA, 14. februāris — Sputnik. Zinātnieki konstatējuši, kāda ir saikne starp smagu Covid-19 gaitu un vitamīna A deficītu pacientu organismā, stāsta RIA Novosti. Pētījums par to publicēts portālā medRxiv.

Turcijas Medicīnas universitātes speciālisti izpētījuši veselu cilvēku grupas un Covid-19 pacientu grupas asins analīzes. Jāpiebilst, ka pacienti atradās reanimācijā ļoti smagā stāvoklī. Noskaidrojies, ka koronavīrusa infekcijas pacientiem bija zema retinola (vitamīna A bioloģiski pieejamā forma) koncentrācija organismā, arī tad, ja viņi lietoja zāles, kas aizkavē tā izvadīšanu no organisma.

Врачи клинической больницы в Москве, переоснащенной для лечения пациентов с COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 14.02.2021
Viedoklis
Nosauktas metodes plaušu nostiprināšanai pirms un pēc Covid-19

Pētnieki ir pārliecināti, ka vitamīnam A ir liela nozīme cīņā ar Covid-19, jo tas organizmam vajadzīgs I tipa interferonu – pretvīrusa olbaltumvielu molekulu – sintēzei, kas spēj kavēt SARS-CoV-2 vairošanos.

Zinātnieki secinājuši, ka traucējumi retinoīdu signāla nodošanā vitamīna A zemā līmeņa rezultātā, iespējams, ir svarīgākais patogēnais traucējums, kas noved pie smagas Covid-19 gaitas.

Ziņu lente
0