Bils Geitss prognozē pamatīgas nepatikšanas pasaulei: Covid-19 ir tīrais sīkums

© AP / Ludovic MarinБилл Гейтс
Билл Гейтс - Sputnik Latvija, 1920, 14.02.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Multimiljardieris Bils Geitss 2015. gadā jau pareģoja jauna vīrusa pandēmiju uz Zemes. Tagad viņam ir jaunas nākotnes prognozes.

RĪGA, 14. februāris — Sputnik. Amerikāņu uzņēmējs un multimiljardieris Bils Geitss nosaucis divus jaunus faktorus, kas tuvākajā nākotnē var sagādāt problēmas cilvēcei, stāsta "Moskovskij komsomolec". Pēc viņa domām, runa ir par klimata pārmaiņām un bioterorismu.

Geitss atzīmēja, ka sava mēroga un radīto briesmu ziņā klimata pārmaiņas var pārspēt Covid-19 pandēmiju.

Врачи клинической больницы в Москве, переоснащенной для лечения пациентов с COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 14.02.2021
Viedoklis
Nosauktas metodes plaušu nostiprināšanai pirms un pēc Covid-19

"Ik gadus šīs problēmas upuru skaits var būt lielāks, nekā tas, ar ko mums ir darīšana tagad, pandēmijas laikā," konstatēja uzņemējs.

Jāpiebilst, ka 2015. gadā Geitss jau pareģoja epidēmiju, kas tagad plosās visā pasaulē. Toreiz biznesmenis apgalvoja, ka jauna vīrusa parādīšanās risks, kas izplatās pa gaisu, ir daudz bīstamāks nekā plaša pasaules kara risks. Toreiz viņa teikto neuztvēra nopietni. Tomēr piecus gadus vēlāk viņa pareģojums piepildījās.

Līdztekus klimata pārmaiņām, pēc Geitsa domām, ļoti bīstams ir arī bioterorisms. Viņš konstatēja: ikviens, kas vēlēsies nodarīt kaitējumu, varēs radīt mākslīgu vīrusu. Tādā gadījumā risks būs daudz augstāks nekā no patogēna, kas veidojies dabiskā ceļā.

Atsaucot atmiņā savu 2015. gadā izskanējušo prognozi, multimiljardieris atzina: viņš ir ļoti noskumis par to, ka tā piepildījusies.

Ziņu lente
0