"Krievija pēc naudas nedzenas." Eiropā ir uzstājušies "Sputnik V" aizstāvībai

© Sputnik / Сергей Пивоваров / Pāriet pie mediju bankasУпаковки с вакциной от коронавируса "Гам-Ковид-Вак" ("Спутник V")
Упаковки с вакциной от коронавируса Гам-Ковид-Вак (Спутник V) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievu zinātnisko tradīciju nezināšana izraisa Rietumu vienaldzīgo un skeptisko reakciju uz vakcīnas "Sputnik V" izstrādi.

RĪGA, 19. janvāris - Sputnik. Krievija ir izstrādājusi preparātu, kas spēj apturēt Covid-19 pandēmiju; Rietumos ir vērojāma nezināšana attiecībā uz Krievijas zinātni, ziņots franču laikraksta "Monde diplomatique" spāņu izdevuma materiālā.

Pēc raksta autora Federiko Kusko domām, krievu zinātnisko tradīciju nezināšana izraisa Rietumu vienaldzīgo un skeptisko reakciju uz vakcīnas "Sputnik V" izstrādi.

Медицинский сотрудник на вакцинации от COVID-19 в госпитале Вентспилса - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Bīstama blakusparādība": kā vakcīna pret Covid-19 sagrauj sabiedrību Latvijā

"Valodas, kultūras un politisku atšķirību dēļ, šī nezināšana ar aizdomām sagaida Krievijas iniciatīvas," norāda žurnālists.

Viņš uzsvēra, ka preparāta izstrāde ir vēsturiski zinātnisko izstrādņu ķēdes rezultāts Krievijā. Tomēr, viņaprāt, Rietumu "stāstītāji" gadiem ilgi noliedza Krievijas zinātniskos sasniegumus un tagad pārsteigti par vakcīnas izveidošanu.

"Atšķirībā no ASV un Eiropas Savienības valstīm, kur farmaceitiskās laboratorijas par astronomiskajām cenām uzspiež savas zāles, Krievija pēc naudas nedzenas," uzskata Kusko.

Pēc Kusko domām, pēc 50 gadiem neviens neatcerēsies par aizdomām "Sputnik V" adresē, ko šobrīd aktīvi izplata dažādās pasaules valstīs.

Iepriekš radio Sputnik ziņoja, ka Gvinejas prezidents vakcinējis ar Krievijas vakcīnu "Sputnik V".

Ziņu lente
0