Lielbritānijā bīstas no Krievijas "šausmīgās" raķetes izmēģinājumiem

© Sputnik / Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasИспытание баллистической ракеты «Сармат»
Испытание баллистической ракеты «Сармат» - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas BS plāno šogad pieņemt bruņojumā jauno raķešu kompleksu ar starpkontinentālo ballistisko raķeti RS-28 "Sarmat". Jaunais bruņojums tiek izmēģināts, un lielākā daļa datu, kas uz to attiecas, joprojām ir slepeni.

RĪGA, 6. janvāris — Sputnik. Lielbritānijas preses izdevums uzskata par biedējošu Krievijas starpkontinentālo ballistisko raķeti RS-28 "Sarmat", vēsta RIA Novosti.

"Krievija plāno izmēģināt jaunu raķeti ar desmit lieliem kodoltermiskajiem lādiņiem, kas spēj iznīcināt tikpat lielu teritoriju kā Francija," stāsta raksta autors izdevumā Express.

Raķetes darbības rādiuss sasniedz 18 tūkstošus kilometru. Tā var nest desmit lielus vai 16 mazus kodollādiņus. Tiem piemīt liels iznīcinošs spēks. Katrs kodollādiņš, ko nes "Sarmat" var saņemt individuālu mērķa norādi.

Raķete sāks kaujas dežūras Stratēģiskajos raķešu spēkos 2022. gadā.

Корвет Тихоокеанского флота Совершенный - Sputnik Latvija
Viedoklis
Trieciena arsenāls. Kādus jaunumus Krievijas armija saņems 2021. gadā

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas starpkontinentālā ballistiskā raķete sajūsminājusi WeChat lietotāju Ķīnā – viņš uzskata, ka tā ir labākā pasaulē.

Pēc anonīmā komentāru autora domām, ar vienu tādu raķeti pietiks, lai iznīcinātu veselu pilsētu. Komentētājs vēstīja, ka raķetes darbības rādiuss sasniedz 18 tūkstošus kilometru.

WeChat lietotājs nosauca "Sarmat" par "Krievijas kārtējo izrāvienu amerikāņu totālās blokādes apstākļos". Cita starpā komentāru autors konstatēja, ka, pateicoties tādām raķetēm, kā "Kinžal" un "Avangard", Krievija apsteigusi citas valstis šajā bruņojuma sfērā.

Ziņu lente
0