Viesnīcas numurs dzīvokļa vietā. Spāņu viesnīcas izdomāja, kā izdzīvot

© Sputnik / Мария Сибирякова / Pāriet pie mediju bankasЦентр города и памятник Христофору Колумбу в Барселоне
Центр города и памятник Христофору Колумбу в Барселоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spāņu viesnīcas piedāvā numuru ilgtermiņa rezervāciju, kaut šāda īre nav tik ienesīga, tas ir vienīgais veids, kā nodrošināt lai gan īslaicīgu, bet stabilitāti. Turpretī viesiem ir paveicies – tas ir lētāk nekā īrēt dzīvokli.

RĪGA, 27. decembris - Sputnik. Pandēmijas laikā viesnīcas izdzīvo, kā vien var. Daudzās valstīs numurus piedāvā cilvēkiem, kuriem nepieciešams izolēties. Tādi cilvēki ir vai nu riska grupā, vai jau inficēti ar koronavīrusu. Dažas viesnīcas pat kļūst par patversmi mājas vardarbības upuriem.

Spānijā ārkārtējais režīms tika ievests maijā. Dažreiz nesanāk pat brīvi pārvietoties starp reģioniem ierobežojumu dēļ. Gandrīz nav ārvalstu tūristu.

Пустая улица в Старой Риге - Sputnik Latvija
"Saņēmām tikai rēķinus": viesnīcas vadītāja par valsts atbalstu

Kā vēsta RIA Novosti, kādā no Barselonas viesnīcām var izīrēt istabu par 550-650 eiro mēnesī. Visos 16 numuros tagad dzīvo iemītnieki. Nosacījumi ir diezgan izdevīgi – nav jāmaksā par Wi-Fi un komunāliem pakalpojumiem. Turklāt reizi nedēļā apkopējas uzkopj istabu un maina gultas veļu. Tāpat viesnīcās tiek ievērotas visas sanitārās normas, ir pieejami antiseptiķi, darbinieki seko tam, lai koplietošanas telpās nepulcētos daudz cilvēku. Numurus uz ilgāku laiku izīrē vai nu studenti, vai cilvēki, kuri ir ieradušies darba meklējumos, tostarp ārzemnieki.

Ir arī dārgāki numuri. Piemēram, XIX gadsimta ēkā vienā no visdārgākajām Barselonas ielām var apmesties par 700-900 eiro mēnesī. Tagad tur dzīvo vai nu tie, kuri iziet praksi klīnikās, vai tie, kuri meklē pastāvīgu dzīvokli.

Pēc Nacionālā statistikas institūta datiem, nakšņošanu skaits Spānijas viesnīcās kopš gada sākuma līdz novembrim samazinājās par 73%, salīdzinot ar to pašu periodu 2019. gadā. Tūristu plūsma no gada sākuma līdz oktobrim samazinājās par 76,1%. Viesnīcu īpašnieki cer, ka situācija uzlabosies, kad pandēmija atkāpsies, bet neviens nevar paredzēt, kad tas notiks.

Ziņu lente
0