Britu žurnālists pravieto "krievu lāča uzbrukumu"

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasМеждународные учения Sea Breeze - 2019 в Одессе
Международные учения Sea Breeze - 2019 в Одессе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Žurnālists stāsta, kā britu Jūras spēki pavada Krievijas JKS kuģus, un brīdina, ka krievu lācis metīšoties virsu, ja kaut uz mirkli vājināsi uzmanību.

RĪGA, 19. decembris — Sputnik. Britu preses izdevuma žurnālists pastāstīja par valsts Bruņoto spēku bēdīgo stāvokli un pravietoja "krievu lāča uzbrukumu", vēsta RIA Novosti.

Žurnālists Marks Almonds preses izdevumā Daily Mail stāsta, ka no gada sākuma Karaliskie Jūras spēki esot bijuši spiesti 17 reizes pavadīt "untumainos" Krievijas kuģus – ievērojami biežāk nekā gadu iepriekš.

"Ja kaut uz mirkli vājināsi uzmanību, krievu lācis tūlīt metīsies virsū," apgalvoja žurnālists.

Autors atzīmēja, ka nākamgad Lielbritānija palielinās militāros izdevumus par 16 miljardiem sterliņu mārciņu un īpašu uzmanību veltīs Jūras kara spēkiem. Tomēr šo ieguldījumu rezultāti būs manāmi tikai pēc ilgiem gadiem.

"Britānija vēl joprojām ir ļoti vāji aizsargāta, un tas rada bažas," brīdina Almonds.

Многоцелевой истребитель F-22 Raptor - Sputnik Latvija
Nosaukts faktors, kura dēļ ASV iznīcinātājus apdraud Krievijas bruņojums

Viņš atgādināja, ka briti taupības apsvērumu dēļ atcēluši JKS rezervistu mācības. Pēc viņa domām, Kremlis nepalaidīs garām Londonas skopumu un izmantos jebkuru iespēju, lai savāktu izlūkošanas datus.

Britu žurnālisti regulāri izceļas ar apšaubāmiem izteikumiem un "Krievijas draudiem" veltītām prognozēm. Piemēram, pēc nesenā incidenta starp Krievijas un ASV kara kuģiem Pētera Lielā līcī Primorjē izdevuma Daily Express žurnālists Pols Viterss pareģoja trešo pasaules karu, kas sākšoties pēc Krievijas un ASV sadursmes.

Savukārt Daily Mail iepriekš apgalvoja, ka Maskava varot uzbrukt ASV pilsētām ar jaunākajiem kodolieročiem. Uz tādām domām žurnālistus uzvedināja video ieraksti, kuros redzami raķetes "Cirkon" izmēģinājumi.

 

Ziņu lente
0