Velnišķīgi labs: NI pastāstīja par Krievijas "zvērīgo tanku"

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasТанк Т-90МС на международном военно-техническом форуме
Танк Т-90МС на международном военно-техническом форуме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu izdevums konstatēja, ka Krievijas tanku T-90 saimes konstruktori lielāko uzmanību pievērš laika gaitā pārbaudītām tehnoloģijām un konsekventi tās uzlabo.

RĪGA, 18. decembris — Sputnik. Amerikāņu publicists Kālebs Larsons savā materiālā žurnālam National Interest augstu novērtējis Krievijas tanku T-90, vēsta RIA Novosti.

Autors uzskata, ka šī kaujas mašīna ir viens no labākajiem militārajiem izgudrojumiem Krievijā.

"T-90 un tā variācijas ir velnišķīgi labs tanks. (..) Relatīvi modernajam tankam ir liels skaits bruņu līmeņu un bruņojuma kompleksu, tas ir viegli modificējams, un to joprojām piegādā armijām visā pasaulē," uzsvēra Larsons.

Publicists pastāstīja, ka tankam ir tradicionāla, vēl no Otrā pasaules kara laikiem saglabājusies konstrukcija: tam ir zems korpuss un tornis, tāpēc kaujas mašīna ir grūti sasniedzama cīņā. T-90 ekipāža nepārsniedz trīs cilvēkus, tāpēc mašīna var saglabāt kompaktus izmērus.

Tanki T-90 un T-80 un pašgājēja haubice - Sputnik Latvija
Krievijas Aizsardzības ministrija demonstrējusi tanka T-90 darbu

Larsons atzīmēja, ka Krievijas tanku T-90 saimes konstruktori lielāko uzmanību pievērš laika gaitā pārbaudītām tehnoloģijām un konsekventi tās uzlabo.

"Tankam ir uzlabota mobilitāte un vadāmība. To izdevies sasniegt, pateicoties spēcīgajam dzinējam, automātiskajai ātrumkārbai un vadības sistēmai ar stūres palīdzību," paskaidroja raksta autors.

Līdz ar citām tanka priekšrocībām Larsons pieminēja tā cenu, spēju pārvarēt sarežģītus šķēršļus lielā ātrumā un izturīgās bruņas.

Ziņu lente
0