ANO ģenerālsekretārs prognozē spēcīgāko lejupslīdi ekonomikā 80 gadu laikā

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasГенеральный секретарь Организации Объединённых Наций (ООН) Антониу Гутерреш
Генеральный секретарь Организации Объединённых Наций (ООН) Антониу Гутерреш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs uzskata, ka pandēmija ir krīze, kas nav līdzīga nevienai citai, tās fonā pasaule saskaras ar kopīgu ienaidnieku.

RĪGA, 13. decembris — Sputnik. ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs brīdināja, ka pasaules valstis var saskarties ar ekonomisko lejupslīdi, kam līdzīga nav vērota 80 gadus, vēsta RIA Novosti.

"Pandēmijas sociālās un ekonomiskās sekas ir milzīgas, un turpina pastiprināties. Nekāda vakcīna nevarēs labot jau sagādātos zaudējumus. Mēs esam saskārušies ar lielāko globālo recesiju astoņu gadu desmitu laikā," teica Gutērešs, uzstājoties Nobela prēmijas forumā.

Viņš norādīja, ka uz planētas "aug ārkārtēja nabadzība, tuvojas bada draudi". Ģenerālsekretārs uzsvēra, ka valstis nav spējušas apvienoties koronavīrusa mestā izaicinājuma priekšā.

"Pandēmija ir krīze, kas nav līdzīga nevienai citai, tās fonā pasaule saskaras ar kopīgu ienaidnieku. Diemžēl valstu valdības nav izstrādājušas kopīgu atbildi pret šiem globālajiem draudiem," uzskata ANO vadītājs.

Antoniu Gutērrešs norādīja, ka reakcija uz SARS-CoV-2 pandēmiju bija fragmentāra un haotiska. Viņš piebilda, ka valstis, reģioni un pat pilsētas konkurēja savā starpā par pirmās nepieciešamības preču piegādēm un labākajiem speciālistiem.

Штаб-квартира Организации Объединенных Наций в Нью-Йорке - Sputnik Latvija
ANO prognozē katastrofālu 2021. gadu

Aizvadītajā nedēļā ANO Pasaules pārtikas programmas direktors Deivids Bizlijs paziņoja, ka 2021. gadā pasaulei draud smagākā humanitārā krīze pēdējo 75 gadu laikā. Viņš norādīja, ka pandēmijas rezultātā uz bada nāves sliekšņa nonākuši jau 270 miljoni cilvēku. Viņš ir pārliecināts: ja izdosies savākt nepieciešamos līdzekļus, pasaule tiks galā ar "katastrofālo" gadu.

Pasaules veselības organizācijas jaunākie dati liecina, ka koronavīrusa infekcijas gadījumu skaits pasaulē pārsniedzis 70 miljonus, miruši vairāk nekā pusotrs miljons cilvēku. Infekcijas vissmagāk skartas ir ASV, Indija un Brazīlija, tām seko Krievija, Francija, Lielbritānija, Spānija, Argentīna un Kolumbija.

Ziņu lente
0