"Sputnik V" un AstraZeneca sāks kopīgu darbu pie Covid-19 vakcīnas

© Пресс-служба МИД Венгрии / Pāriet pie mediju bankasРоссийская вакцина от коронавируса доставлена в Венгрию
Российская вакцина от коронавируса доставлена в Венгрию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Farmaceitiskā kompānija AstraZeneca informēja, ka plāno pētījumus sadarbībā ar Gamaleja vārdā nosaukto Epidemioloģijas un mikrobioloģijas zinātniski pētniecisko centru.

RĪGA, 12. decembris – Sputnik. Farmaceitiskā kompānija "AstraZeneca" 11. decembrī pieņēmusi piedāvājumu par sadarbību ar koronavīrusa profilaksei paredzētās vakcīnas "Sputnik V" izstrādātājiem, vēsta radio Sputnik.

"Šodien sākusies jauna sadarbības nodaļa darbā pie vakcīnām. Mēs izteicām piedāvājumu, un kompānija "AstraZeneca" to pieņēma," teikts publikācijā "Sputnik V" lapā Twitter.

Savukārt farmaceitiskā kompānija AstraZeneca informēja, ka plāno pētījumus sadarbībā ar Gamaleja vārdā nosaukto Epidemioloģijas un mikrobioloģijas zinātniski pētniecisko centru, Krievijas Tiešo investīciju fondu un kompāniju "R-Farm".

"Šodien mēs informējam par klīnisko pētījumu programmas sākumu ar mērķi novērtēt kompānijas AstraZeneca un Oksfordas universitātes izstrādātās vakcīnas AZD1222 un Gamaleja vārdā nosauktā Epidemioloģijas un mikrobioloģijas zinātniski pētnieciskā centra vakcīnas "Sputnik V" kombinētā pielietojuma drošību un imunogenitāti. Programmā piedalīsies brīvprātīgie vecumā no 18 gadiem," informēja  AstraZeneca.

Novembrī tika publicēti kompānijas AstraZeneca un Oksfordas universitātes izstrādājamās vakcīnas klīnisko izmēģinājumu trešās fāzes provizoriskie rezultāti. Oksfordas vakcīna izstrādāta uz adenovīrusa bāzes. Pētnieki vērtēja vakcīnas efektivitāti 70,4% apmērā ar minimālo efektivitāti 62% un maksimālo – 90% līmenī.

Augustā Krievijas Veselības ministrija reģistrēja pirmo vakcīnu pasaulē Covid-19 profilaksei, ko izstrādāja Gamaleja ZPC. Vakcīna ieguva nosaukumu "Sputnik V". Preparāts ietver divas komponentes, kas jāievada ar triju nedēļu intervālu. Preparāts radīts uz adenovīrusa vektoru bāzes, kuros iebūvēta vīrusa SARS-CoV-2 dzeloņveidigā olbaltumviela.

Iepriekš radio Sputnik vēstīja, ka AstraZeneca vakcīnas pētījumos konstatēts interesants fakts.

Ziņu lente
0