Eiropas Savienībai jābūt gatavai jaunām pandēmijām un ārkārtējām situācijām

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasМедицинский персонал отрабатывает действия на случай поступления больных с подозрением на вирус Эбола.
Медицинский персонал отрабатывает действия на случай поступления больных с подозрением на вирус Эбола. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iespējams, koronakrīze nav pēdējā pandēmija, ko nāksies pārdzīvot Eiropas Savienībai, lai arī tā jau ir smagi cietusi Covid-19 stingro ierobežojumu rezultātā.

RĪGA, 13. novembris — Sputnik. Eiropas komisāre veselības aprūpes jautājumos Stella Kirjakidu aicinājusi gatavoties jaunām pandēmijām un ārkārtējām situācijām, vēsta RIA Novosti.

Preses konferencē Kirjakidu paziņoja, ka Eiropas Savienība nebija gatava Covid-19 pandēmijai, tāpēc dažas valstis saskārušās ar nepieciešamo aizsardzības līdzekļu un iekārtu trūkumu. Savukārt stingrie ierobežojumi, kuru mērķis ir apturēt vīrusa izplatība, ietekmējusi ikdienas dzīvi un ekonomiku, kas saskārusies ar nopietnāko krīzi kopš Otrā pasaules kara laikiem.

Путин пообещал, что скоро будет зарегистрирована третья российская вакцина от коронавируса - Sputnik Latvija
Video
Putins pastāstīja par trešo Krievijā izstrādāto vakcīnu pret koronavīrusu

Iepriekš Eiropas Komisijas priekšsēdētāja Urzula fon der Leiena nosauca iespējamos Covid-19 vakcinācijas sākuma termiņus. Optimistiskākais scenārijs liecina, ka Eiropas pilsoņiem nepieciešamo vakcīnu piegādes varētu sākties aprīlī.

EK priekšsēdētāja uzsvēra, ka situācija ir ļoti nopietna visās ES valstīs.

Zināms, ka patlaban Eiropas Komisija parakstījusi trīs līgumus par potenciālās koronavīrusa vakcīnas iegādēm ar kompānijām "AstraZeneca", "Johnson & Johnson" un "Sanofi-GSK". Par vienu no perspektīvākajām vakcīnām tiek uzskatīts līdzeklis, ko izstrādā Francijas kompānija "Sanofi" un Lielbritānijas "GSK". Savā kopīgajā paziņojumā kompānijas atzīmēja, ka plāno iesniegt pieteikumu licences saņemšanai jau 2021. gada pirmajā pusē, ja visi izmēģinājumi būs sekmīgi.

Ziņu lente
0