Politika

RealClearPolitics atņēmis Baidenam uzvaru prezidenta vēlēšanās

© REUTERS / Stephen Lam Сторонник Джо Байдена в Сан-Франциско на президентских выборах в США
Сторонник Джо Байдена в Сан-Франциско на президентских выборах в США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Interaktīvā tabula portāla vietnē liecina, ka Demokrātiskās partijas pārstāvim tagad ir 259 balsis – par 11 mazāk, nekā vajadzētu uzvarai.

RĪGA, 11. novembrisSputnik. Portāls Realclearpolitics atņēmis no Džo Baidena provizoriskā rezultāta 20 elektoru balsis – tagad viņš ir zaudējis vairākumu ASV prezidenta vēlēšanās, vēsta RIA Novosti.

Interaktīvā tabula portāla vietnē liecina, ka Demokrātiskās partijas pārstāvim tagad ir 259 balsis – par 11 mazāk, nekā vajadzētu uzvarai. Tas noticis pēc tam, kad 20 elektoru balsis, ko dāvā uzvara Pensilvānijā, atņemtas no Baidena provizoriskā rezultāta. Pie tam viņa oponentam, valsts pašreizējam prezidentam Donaldam Trampam pagaidām ir 214 balsis. Tādējādi Pensilvānija pievienojusies Arizonai, Aļaskai, Džordžijai un Ziemeļkarolīnai, kas pagaidām tiek uzskatīti par "svārstīgajiem" štatiem. Balsošanas rezultāts tajos pagaidām izlemts.

Девушка на одной из улиц в Нью-Йорке после новостей о победе на выборах президента США кандидата от Демократической партии Джозефа Байдена - Sputnik Latvija
Viedoklis
Vēlēšanu rezultāts ASV: sakāvi cietis vairākums

Šobrīd Pensilvānijā saskaitīti 97% balsu, Baidens saglabā līdera vietu ar 49,8%, bet Tramps atpaliek no viņa par 0,7%.

Prezidenta vēlēšanas notika ASV 3. novembrī. Balsojuma rezultāti vairākos štatos vēl joprojām nav zināmi. Tramps apliecināja, ka uzvarējis, un pārmeta demokrātiem centienus "nozagt vēlēšanas".

Pašreizējā prezidenta priekšvēlēšanu štābs plāno pieprasīt balsu pārskaitīšanu. Pie tam, saskaņā ar vadošo telekanālu aplēsēm, līdera vietā izvirzījies demokrāts Džo Baidens, - arī viņš apgalvoja, ka uzvarējis vēlēšanās.

Ziņu lente
0