Politika

Medijs: aptuveni 150 cilvēku gatavo varas nodošanu Baidenam viņa uzvaras gadījumā

© AP Photo / Julio CortezКандидат в президенты США от Демократической партии Джо Байден
Кандидат в президенты США от Демократической партии Джо Байден - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārejas periods ASV sākas pēc vēlēšanām; šajā laikā, valsts vadītāja maiņas gadījumā, tiek īstenota pakāpeniska pilnvaru nodošana no vienas administrācijas otrai.

RĪGA, 2. novembris – Sputnik. Vismaz 150 cilvēki, tai skaitā esošā ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas augstākie ierēdņi, piedalās varas nodošanas sagatavošanā demokrātu kandidātam Džo Baidenam viņa uzvaras vēlēšanās gadījumā, stāsta RIA Novosti ar atsauci uz telekanālu CNN un tā informatoriem.

Pārejas periods ASV sākas pēc vēlēšanām. Šajā laikā, valsts vadītāja maiņas gadījumā, tiek īstenota pakāpeniska pilnvaru nodošana no vienas administrācijas otrai. Šoreiz pārejas periods sāksies pēc 3. novembra vēlēšanām un ilgs līdz ievēlētā prezidenta inaugurācijai 20. janvārī.

Кандидат в президенты США от Демократической партии Джо Байден - Sputnik Latvija
"Izskatās, mēs esam muļķi." Amerikāņi komentēja kompromātu pret Baidenu

Telekanāls atzīmē, ka Trampa nesenās izvairīšanās no atbildes uz jautājumiem par mierīgu varas nodošanu un viņa šaubu par godīgas balsošanas sarīkošanu dēļ, Baidena komanda arī ar esošās administrācijas locekļu dalību gatavojas iespējamiem šķēršļiem no esošā prezidenta un viņa atbalstītāju puses pārejas perioda gaitā. Tiek gaidīts. ka strādājošo skaits pie varas nodošanas sagatavošanas demokrātam nepieciešamības gadījumā pēc vēlēšanām var sasniegt ne mazāk kā 300 cilvēku.

Taču pats Baidens, kā vēsta telekanāls, lai gan novēro šīs komandas darbību, līdz vēlēšanu balsojuma rezultātu paziņošanas izvēlas pats personīgi nepiedalīties varas nodošanas sagatavošanā.

ASV prezidents Donalds Tramps ne reizi vien atteicies atbildēt uz žurnālistu jautājumiem par mierīgu varas nodošanu zaudējuma gadījumā vēlēšanās, paziņojot, ka viņš grasās uzvarēt tajās.

ASV prezidenta vēlēšanas notiks 3. novembrī, pirmstermiņa balsošana vairākos štatos jau ir sākusies. Vēlēšanās sacenšas republikāņu kandidāts un esošais Baltā nama vadītājs Donalds Tramps un demokrātu kandidāts Džo Baidens. 

Ziņu lente
0