Eksperts negatīvi novērtēja Ukrainas plānus iepirkt raķešu kuterus Lielbritānijā

© Sputnik / Игорь Маслов / Pāriet pie mediju bankasМеждународные учения Sea Breeze - 2019 в Одессе
Международные учения Sea Breeze - 2019 в Одессе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Ukrainas prezidenta ofiss informēja, ka Lielbritānija par 1,4 miljardiem dolāru sarūpēs Ukrainas Jūras kara spēkiem mūsdienīgus raķešu kuterus, atbilstošus NATO standartiem.

RĪGA, 11. oktobris - Sputnik. Ukrainas un Lielbritānijas memorands par sadarbības paplašināšanu militārajā un militāri tehniskajā jomā, kas paredz raķešu kuteru iepirkumu no Ukrainas puses, var pārvērsties par "ķirbi ar kredītiem". Šādu viedokli telekanāla Politeka Online ēterā izteica Ukrainas politikas institūta direktors Ruslans Bortņiks, vēsta RIA Novosti.

Открытие военных учений Rapid Trident-2020 на Украине - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Tā ir mūsu atbilde Krievijai": par ko NATO pārvērš Ukrainas armiju

Iepriekš Ukrainas Aizsardzības ministrijas preses dienests vēstīja, ka memorandumā, ko parakstījis valsts prezidents Vladimirs Zeļenskis ar Lielbritānijas Eksporta kredītu aģentūru, runa ir par mūsdienīgu militārās tehnikas paraugu un jauna precīza bruņojuma piegādēm Kijevai, atsevišķas militārās produkcijas ražošanas izveidi Ukrainā, kā arī Ukrainas Jūras kara spēku bāzes objektu celtniecību. Ukrainas prezidenta ofiss precizēja, ka Lielbritānija par 1,4 miljardiem dolāru sarūpēs Ukrainas Jūras kara spēkiem mūsdienīgus raķešu kuterus, atbilstošus NATO standartiem.

Ruslans Bortņiks atzīmēja: lai arī valdība "visās malās taurē par milzīgu uzvaru", tā var "kārtējo reizi pārvērsties par ķirbi".

Eksperts atgādināja, ka memorands parakstīts ar Lielbritānijas Eksporta kredītu aģentūru. "Varbūt tas vēl piedevām ir parāds ar procentiem? Varbūt kārtējais kredīts?" taujāja Bortņiks.

"Domājams, runa ir par lietotu britu kuģu piegādēm, kā mēs redzam ar amerikāņu kuteriem. Iespējams, tas ir labi, tomēr vajag attīstīt floti," atgādināja eksperts.

Ziņu lente
0