"Nekāds ienaidnieks nav bīstams". Japāņus sajūsminājusi Krievijas raķete "Cirkon"

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No fregates "Admiral Gorshkov" Baltajā jūrā palaistā hiperskaņas raķete "Cirkon" pēc četrām ar pusi minūtēm likvidēja mērķi Barenca jūrā, 450 kilometru attālumā un parādīja, cik droši aizsargātas ir Krievijas arktiskās robežas.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Sociālā tīkla Twitter japāņu segmenta lietotāji novērtējuši NHK publicēto materiālu, kas veltīts Krievijas hiperskaņas raķetei "Cirkon", vēsta RIA Novosti.

Nesen Krievijas Aizsardzības ministrija publicēja video ierakstus, kurā redzami 6. oktobrī aizritējušie raķetes izmēģinājumi. Fregate "Admiral Gorshkov" Baltajā jūrā palaida hiperskaņas raķeti "Cirkon". Pēc četrām ar pusi minūtēm tā likvidēja mērķi Barenca jūrā, 450 kilometru attālumā un parādīja, cik droši aizsargātas ir Krievijas arktiskās robežas. Raķetes ātrums pārsniedza 8 Mahus, maksimālais lidojuma augstums – 28 km. Projektā paredzēts raķetes ātrums līdz 9 Mahiem (vairāk nekā 10 789 km/h) un lidojuma attālums – virs 1000 km.  

Japāņu lasītāji pievērsa uzmanību "Cirkon" izcilajām īpašībām.

Дежурный боевой пост РВСН - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievijas "Cirkon" padarījis bezjēdzīgu ASV globālā trieciena koncepciju

"Kas tad atliek pretiniekam? Nespēdams atbildēt, tas vienkārši aizbēgs?" uzrakstīja sam_bay.

"Astoņi Mahi? Raķete vienkārši pazuda debesīs! Tas tik ir ko vērts!!!" bija pārsteigts Tamamo99.

"Patiesībā visvairāk pārsteidz tās notēmēšanas precizitāte. Astoņu Mahu ātrumā pacelties 28 000 metru augstumā un no turienes precīzi trāpīt mērķī!" atzīmēja mt160f.

"Vareni – astoņi Mahi! Tie ir 2,7 kilometri sekundē! No Tokijas līdz Osakai triju minūšu laikā!" salīdzināja AI07489468.

"Ar šo raķeti neko nevarēs izdarīt nekādas apmerikāņu sauszemes pretraķešu sistēmas, tātas kā bēdīgi slavenā Aegis Ashore," ir pārliecināts iWife09.

"Japānas pašreizējā pretraķešu aizsardzības sistēma tādai hiperskaņas raķetei neko nevarēs padarīt," ir pārliecināts akihitof.

"Tāda raķete ar astoņu Mahu ātrumu nozīmē, ka Krievijai vairs neviens ienaidnieks nav bīstams?" apjautājās Chiyomi_taru.

Ziņu lente
0