ASV eskadras kuģis "ganās" Baltijā: eksperts paskaidroja, kādu labumu no tā gūst Krievija

© фото из архива автораРоссийский эксперт, военный обозреватель, полковник в отставке Виктор Баранец
Российский эксперт, военный обозреватель, полковник в отставке Виктор Баранец - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militārais eksperts Viktors Baraņecs pastāstīja, kādas priekšrocības gūst Krievija, pateicoties ASV Jūras spēku kara kuģa klātbūtnei Baltijas jūrā.

RĪGA, 15. septembris – Sputnik. Krievijas Baltijas flote kontrolē Baltijas jūras akvatorijā ienākušā amerikāņu eskadras kuģa "Ross" darbības. Par to liecina Krievijas Nacionālā aizsardzības kontroles centra paziņojums.

ASV kuģi regulāri "ganās" ne tikai Melnajā jūrā vien, - tagad tie apmeklē arī Baltiju, un šiem apciemojumiem ir daudzpusīgi mērķi, radio Sputnik ēterā atzīmēja izdevuma "Komsomoļskaja pravda" militārais analītiķis Viktors Baraņecs.

НАТО - Sputnik Latvija
NATO valstis īstenos jūras operāciju Galējos Ziemeļos

"Pirmkārt, tādi kuģi izpilda radioelektronisko izlūkošanu Baltijas reģionā, kas vērsta pret Krievijas PGA līdzekļiem. Protams, tie ieslēdzas, tiklīdz Baltijā cenšas ieiet nelūgts viesis. Otrkārt, viņi pārbauda Krievijas kuģu kara dienesta sistēmu: cik ātri tie parādās, kādas būs pārrunas, kādu taktiku tie izraudzīsies patruļai. Trešais uzdevums drīzāk ir politisks, nevis militāri tehnisks – turpināt spiedienu pret Krieviju," paskaidroja Baraņecs.

Viņš atzīmēja, ka pēdējā laikā spiediens ir pastiprinājies – gan gaisā, gan jūrā. Baraņecs atgādināja Aizsardzības ministrijas datus: kopš 2014. gada NATO izlūkošanas lidojumu skaits pie Krievijas robežām ir audzis astoņas reizes, kuģu apciemojumu intensitāte pieaugusi trīs līdz četras reizes.

Vienlaikus, pēc militārā eksperta domām, tādas ārvalstu kuģu vizītes Baltijas jūrā dāvā zināmas priekšrocības Krievijas flotei.

"Mūsu jūras kara flotei, šajā gadījumā – Baltijas flotei nākas trenēties nevis ar nosacītu, bet gan reālu pretinieku. Mēs izpētām viņu radioelektroniskās kontroles sistēmu, uzlabojam kuģa un štāba pārrunu atšifrēšanas iemaņas, ierakstām šo kuģu radītā trokšņa pases, - arī tas ir ļoti svarīgi hidroakustikā," norādīja Baraņecs.

Viņš uzsvēra, ka eskadras kuģis "Ross", kas ieradies Baltijā, nes vairāk nekā 90 raķetes. Baltijas flotes acīs tas ir īpašs objekts, kas jāpieskata īpaši vērīgi.

Международные учения Sea Breeze - 2019 в Одессе - Sputnik Latvija
Viedoklis
NATO mācības Sea Breeze 2020 Melnajā jūrā – spēles ar pulvera mucu

"Jebkurā gadījumā tādu kuģu parādīšanās nes īpašu signālu un, neapšaubāmi, to var uzskatīt par negatīvu. Nevarētu teikt, ka tā ir atklāta provokācija. Tā ir ziņa, ka NATO ir līdzās, ASV pieskata šo flangu. Tā ir nedraudzīga zīme, pie kā mēs jau sen esam pieraduši," secināja Sputnik sarunbiedrs.

NATO, aizbildinoties ar Krievijas "augošo agresiju" nemainīgi paplašina klātbūtni pie Krievijas robežām. Krievijas aizsardzības ministrs, armijas ģenerālis Sergejs Šoigu atzīmēja, ka rietumu stratēģiskais virziens ietver lielākos draudus Krievijai. Viņš konstatēja, ka Maskava ir spiesta spert adekvātus atbildes soļus savai drošībai.

Эсминец США "пасется" на Балтике: Баранец объяснил, в чем польза для РФ
Ziņu lente
0