ASV būtiski saīsinājušas laiku, kāds nepieciešams uzbrukumam Krievijai

© Sputnik / Sergey MelkonovНовое приобретение латвийской армии - самоходные гаубицы M109 A50, калибр 155 мм, дальность стрельбы до 30 км
Новое приобретение латвийской армии - самоходные гаубицы M109 A50, калибр 155 мм, дальность стрельбы до 30 км - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksperti uzskata, ka satelīti un droni ļaus operatīvi fiksēt mērķu koordinātes un noraidīt informāciju artilērijas sistēmām.

RĪGA, 15. septembris — Sputnik. ASV armija saīsinājusi laiku, kas nepieciešams artilērijas sistēmu pārejai darba gatavībā, līdz 20 sekundēm, ņemot vērā bažas, kas amerikāņu militārpersonām radušās Krievijas un Ķīnas kontekstā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz portālu Breaking Defense.

Saskaņā ar portāla datiem, satelīti un bezpilota lidaparāti ļaus operatīvi fiksēt mērķu koordinātes un noraidīt informāciju artilērijas sistēmām. Neseno mācību gaitā Juma poligonā intervāls starp mērķa fiksāciju un koordināšu noraidīšanu nepārsniedza 20 sekundes.

Американские ракеты Patriot размещены в Польше - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Maskavu noteikti sasniegs": ko amerikāņi vēlas uzstādīt Eiropā

Ģenerālis Maiks Murrejs paziņoja, ka karadarībā pret Irāku "ir normāli, ka no mērķa identifikācijas brīža līdz notēmēšanai paiet desmit minūtes". Ja runa ir par ASV līdzvērtīgiem pretiniekiem, tādiem kā Krieviju un Ķīnu, desmit minūtes ir pārāk ilgs laiks.

Portāls pavēstīja, ka jau rudenī mērķu atrašanās vietas identifikācijai sāks izmantot komerciālos satelītus zemajās orbītās, bezpilota lidaparātus MQ-1C Grey Eagle un virszemes detektorus, kuru noraidītie dati ar mākslīgā intelekta palīdzību tiks apstrādāti Lūisa-Makorda bāzē Vašingtonas štatā. Artilērijas apšaudei tiks izmēģināta pašgājējhaubice M109, MQ-1C Grey Eagle vai jebkāda citka sauszemes platforma.

Mērķa identificētāju funkciju spēj pildīt Ilona Maska projekts Starlink, kam jānodrošina ar platjoslas interneta pieslēgumu visa Zeme. Projekta īstenošana sākta 2018. gada februārī. Kopumā plānots palaist aptuveni 12 tūkstošus satelītu. Vēl 30 tūkstošus satelītu plānots nogādāt orbītās 328-580 kilometru augstumā. SpaceX novērtēja, ka projekta realizācija izmaksās aptuveni 10 miljardus dolāru.

Ziņu lente
0