NATO valstis īstenos jūras operāciju Galējos Ziemeļos

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasНАТО
НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO jūras spēku operācijā ziemeļos piedalīsies Lielbritānija, Amerikas Savienotās Valstis, Dānija un Norvēģija.

RĪGA, 9. septembris — Sputnik. NATO valstu jūras kara spēki organizēs operāciju Galējos Ziemeļos "ar mērķi demonstrēt savu apņēmību nodrošināt navigācijas brīvību reģionā", vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Lielbritānijas Jūras kara spēku sniegto informāciju.

NATO jūras operācijā ziemeļos piedalīsies Lielbritānijas spēki: tipa 23 Sutherland frigate un tankkuģis Tidespring, kā arī iesaistīsies ASV Jūras spēku Arleigh Burke tipa eskadras kuģis "USS Ross" un norvēģu fregate "Thor Heyerdahl" ar Dānijas patruļu lidmašīnas atbalstu.

"Lielbritānija, ASV, Dānija un Norvēģija sadarbojas ar mērķi uzlabot mūsu gatavību darbībām Galējos Ziemeļos, kā arī celt stabilitāti reģionā, kam ir vitāla nozīme no Lielbritānijas interešu viedokļa," apliecina Lielbritānijas flote.

Operācija turpinās manevrus, kas notika maijā – to gaitā Barenca jūras akvatorijā tika izvērsta britu fregate "Kent".

Aizvadītajā nedēļā Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu paziņoja, ka NATO tieksme demonstrēt spēku, palielinot bloka izlūkošanas darbību intensitāti pie Krievijas robežām, rada neliekuļotas bažas Maskavā.

Истребители F-16 - Sputnik Latvija
Izspēlē raķešu uzbrukumus: Šoigu stāsta par NATO iznīcinātājiem pie Krievijas robežām

Jūlijā Krievijas Ārlietu ministrija jau pauda viedokli, ka NATO dalībvalstis, aizbildinoties ar pārmetumiem Krievijai par Arktikas "militarizāciju", turpina audzēt tur militāro potenciālu.

Iepriekš NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs intervijā izdevumam Welt paziņoja, ka Maskava aktivizējusies Arktikā, paplašina savu klātbūtni Vidusjūras reģionā, un Krievijas bruņotie spēki stāvot tieši pie NATO ārējām robežām. Krievijas ĀM konstatēja, ka tamlīdzīgi izteikumi ir neloģiski un neatbilst veselajam saprātam, jo ne jau Krievija "tuvojas NATO, bet gan NATO konsekventi paplašinās, turpina pietuvoties mūsu robežām".

Ziņu lente
0