Krievijas speciālisti piedāvā vācu ārstiem kopīgi izanalizēt Navaļnija veselības stāvokli

© AFP 2023 / ODD ANDERSENНемецкие медики везут Алексея Навального в клинику "Шарите", Берлин
Немецкие медики везут Алексея Навального в клинику Шарите, Берлин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Nacionālās medicīnas palātas prezidents ieteicis izveidot komisiju, kurā strādās Krievijas un Vācijas toksikologi, lai konstatētu patieso ainu jautājumā par blogera saindēšanu.

RĪGA, 6. septembris — Sputnik. Krievijas ārsti ierosinājuši vācu kolēģiem izveidot kopīgu grupu jautājumā par Alekseja Navaļnija veselības stāvokli, informēja Krievijas Nacionālās medicīnas palātas prezidents Leonīds Rošaļs. Viņš paskaidroja, ka "Navaļnija liktenis" uztrauc daudzus, tāpēc abu valstu ekspertiem ir "jāpaskatās uz viņa stāvokļa galveno iemeslu", vēsta RIA Novosti.

"Mierīgi sapulcēsimies, Krievijas pārstāvji – toksikologi un speciālisti no Vācijas, un apspriedīsim, ir (saindēšanās – red.) vai nav, jo gadījumā, ja izrādīsies, ka Navaļnijs patiešām ticis saindēts, mēs uzskatām, ka Krievijā ir jāierosina krimināllieta," akcentēja Rošaļs.

Viņš precizēja, ka incidenta iemesli vēl joprojām nav skaidri, Krievijas mediķi ir labi strādājuši un izglābuši pacientu no smagā stāvokļa, taču Krievijā veiktie pētījumi saindēšanos neuzrādīja, bet vācu kolēģi kaut ko atraduši.

Рассмотрение административного дела в отношении Алексея Навального в Симоновском суде - Sputnik Latvija
Vācijā paziņoja, ka Navaļnijs esot saindēts ar "Novičok" indi

Pēc Alekseja Navaļnija hospitalizācijas Omskas slimnīcā vairākas laboratorijas izdarīja analīzes, taču nekonstatēja saindēšanās pēdas. Vietējie ārsti secināja, ka pacientam notikuši vielmaiņu traucējumi, kas noveduši pie cukura līmeņa krasas krišanās asinīs, taču pagaidām nav skaidrs, kas to izraisījis.

Dažas dienas pēc A.Navaļnija nogādāšanas veselības aprūpei Vācijā tās valdība, atsaucoties uz kara mediķiem, ziņoja, ka blogeris saindēts ar substanci no kaujas vielu grupas "Novičok".

Kremlis šajā kontekstā atzīmēja, ka Berlīne nav informējusi Maskavu par saviem secinājumiem, bet Ārlietu ministrija akckentēja, ka tiek gaidīta atbilde no Vācijas pēc oficiālā pieprasījuma.

Ziņu lente
0