Policisti ASV nošāvuši tumšādainu vīrieti

CC0 / pixabay / Полицейский автомобиль
Полицейский автомобиль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizturēšanas laikā uzbrucējs draudēja ar nazi, elektrošoka ierīces izrādījās neefektīvas, un policisti atklāja uguni.

RĪGA, 23. augusts - Sputniki. Policisti Luiziānas štatā aizturēšanas laikā nošāvuši tumšādainu vīrieti, vēsta RIA Novosti. Tiesībsargi uzskata incidentu par vēl vienu policijas vardarbības piemēru.

Apšaude notika Lafaijetas pilsētā, Luiziānas štatā. Incidentu nofilmēja aculiecinieki. ASV Pilsonisko brīvību aizsardzības savienība raksturoja notikušo kā "šausmīgu policistu vardarbību pret tumšādaino, kas novedusi pie letāla iznākuma", pastāstīja telekanāls ABC.

Протестующие обезглавили монумент первооткрывателя Америки Христофора Колумба в Бостоне - Sputnik Latvija
Neatkarības dienā ASV gāzts Kristofora Kolumba piemineklis un sadedzināts karogs

Štata policijas pārstāvji pastāstīja, ka piektdienas vakarā likumsargi pēc izsaukuma ieradušies pie neliela veikaliņa – tika ziņots par vīrieti, kas draudējis ar nazi. Aizturēšanas laikā viņš mēģināja bēgt. Policisti izmantoja elektrošoka iekārtas, taču šis pasākums izrādījās neefektīvs. Kad vīrietis ar nazi mēģināja ieiet nākamajā veikalā, policisti atklāja uguni. Ziņots, ka bojāgājušais ir 31 gadu vecais Treifords Pellerins.

Aculiecinieku nofilmētajā video ierakstā, kas ātri izplatījās sociālajos tīklos, redzams, ka vismaz seši policisti ielenkuši vīrieti, kad viņš cenšas ieiet veikalā, un atklāja uguni nelielā attālumā, izšaujot aptuveni 10 reizes. Štata policija sākusi incidenta izmeklēšanu.

Kopš maija beigām virknē ASV pilsētu, vēlāk – arī vairākās pasaules valstīs sākās nekārtības un protesta akcijas pret policistu vardarbību un rasismu. Protesti sākās pēc incidenta Mineapolisē, kura rezultātā policija arestēja afroamerikāni Džordžu Floidu, kuš vēlāk miris. Internetā parādījās video, kurā policisti uzlikuši Floidam rokudzelžus, nogāzuši zemē un trijatā tur viņu gulošā stāvoklī. Viens no viņiem ar ceļgalu piespiedis Floida kaklu. Afroamerikānis vairākkārt atkārtoja, ka viņam ir grūti elpot, un apklusa. Tagad viens no policistiem apsūdzēts par slepkavību, trīs citi tiek uzskatīti par slepkavības līdzzinātājiem.

Ziņu lente
0