NATO bruņotie spēki ir pienākuši pie Baltkrievijas robežām, paziņoja Lukašenko

© Sputnik / Виктор ТолочкоАлександр Лукашенко выступает перед сторонниками на площади Независимости
Александр Лукашенко выступает перед сторонниками на площади Независимости - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievija reaģēs uz robežas pārkāpējiem bez brīdinājuma, paziņoja valsts vadītājs Aleksandrs Lukašenko, atbildot uz Aizsardzības ministrijas informāciju par to, ka aizvien biežāk tiek fiksēti lidojumi gar valsts robežām.

RĪGA, 23. augusts — Sputnik. NATO savelk savus bruņotos spēkus pie republikas robežām, paziņoja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, tiekoties ar Grodņas apgabala padomes deputātiem. Viņš uzsvēra, ka pretinieki cenšas "salauzt" un "iebiedēt" no iekšienes, kā arī atklāti draud "no robežas otras puses", vēsta RIA Novosti.

"Jūs droši vien ļoti labi dzirdat šos draudus no Rietumu politiķu puses. Ja visi sāk pūst vienā stabulē un atklāti stāsta par finansiālo līdzekļu piešķiršanu, tas nav tāpat vien, diplomātijā tā nemēdz būt," Lukašenko teikto publicēja prezidenta vietne.

Член-корреспондент Академии военных наук РФ, ведущий эксперт Центра военно-политических исследований МГИМО Владимир Козин - Sputnik Latvija
Militārais eksperts: Lietuva patiešām apdraud Baltkrieviju

Valsts vadītājs atzīmēja, ka lidmašīnas F-16 atrodas 15-20 minūšu lidojuma attālumā.

"Mēs to sapratām pērn, kad viņi izsludināja mācības, taču koronavīruss viņus mazliet piebremzēja. Bet tagad, kad situācija pie mums, no viņu viedokļa, ir nemierīga, viņi pārgāja pie aktīvām darbībām. Visi bruņotie spēki ir izvērsti, – mēs to redzam un saprotam. Tāpēc es biju spiests dot pavēli par pilnu kaujas gatavību armijā," piebilda Lukašenko.

Viņš atgādināja, ka uz Grodņas apgabalu pārsviesti desantnieki no Vitebskas, kaujas dežūru sākušas taktiskās raķetes "Točka U", RZUS "Polonez" un ZRK S-300.

Iepriekš uzrunā armijas poligonā netālu no Grodņas, Lukašenko norādīja, ka NATO pārvieto bruņotos spēkus pie republikas robežām, lai "ievilktu šurp it kā jauno prezidentu", kas vēlāk vērsīsies pie Rietumiem pēc militāra atbalsta.

Pavēli par Bruņoto spēku pilnu kaujas gatavību un pārvietošanu rietumu virzienā prezidents nosauca par "nopienāko lēmumu ceturtdaļgadsimta laikā".

Премьер-министр Литвы Саулюс Сквернялис  - Sputnik Latvija
Lietuvas premjerministrs tikās ar Tihanovsku

Jāpiebilst, ka 17. augustā NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs paziņoja, ka alianse neapdraudot Baltkrieviju un noliedza, ka tiek paplašināta bruņoto spēku klātbūtne reģionā.

Baltkrievija reaģēs uz robežas pārkāpējiem bez brīdinājuma, paziņoja valsts vadītājs Aleksandrs Lukašenko, atbildot uz Aizsardzības ministrijas informāciju par to, ka aizvien biežāk tiek fiksēti lidojumi gar valsts robežām.

"Bez brīdinājuma! Ja viņi pārkāpj valsts robežu, mēs reaģējam bez brīdinājuma," paziņoja Lukašenko savas vizītes gaitā armijas poligonā Grodņas apgabalā. Viņa sarunu ar karavīriem translēja telekanāls STV.

Baltkrievijas aizsardzības ministrs Viktors Hreņins ziņoja prezidentam par aizvien biežākiem lidojumiem robežas tuvumā. "Pietuvojas robežai un pagriežas," viņš informēja valsts vadītāju.

"Svētdien vējš pūš uz mūsu pusi, ja tā notiks, rīkosimies saskaņā ar likumdošanu," teica ministrs.

Ziņu lente
0