Bijušais Baltkrievijas prezidenta kandidāts pārvāksies uz Poliju

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Pāriet pie mediju bankasВыборы президента Беларуси
Выборы президента Беларуси - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš meklēšanā izsludinātais Valērijs Cepkalo kopā ar ģimeni patlaban uzturas Ukrainā, taču plāno tuvākajā laikā mainīt dzīvesvietu.

RĪGA, 17. augusts – Sputnik. Bijušais Baltkrievijas prezidenta kandidāts, Augsto tehnoloģiju parka administrācijas bijušais vadītājs Valērijs Cepkalo pārvāksies uz Varšavu, kur tiksies ar ietekmīgiem amerikāņu politiķiem, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Iepriekš kļuva zināms, ka Cepkalo kopā ar ģimeni atrodas Ukrainā.

Пресс-конференция кандидата в президенты Белоруссии С. Тихановской - Sputnik Latvija
Politika
Tihanovska aizbrauca no Baltkrievijas uz Lietuvu

Cepkalo štābā informēja, ka viņš pārvāksies uz Poliju tuvāko dienu laikā.

"Jā, viņi plāno pārvākties uz Varšavu. Tā būs pagaidu dzīves vieta. Varšavā Valērijs plāno tikties ar ļoti ietekmīgiem politiķiem no Vašingtonas," RIA Novosti žurnālistiem pastāstīja štābā.

Aģentūras sarunbiedrs precizēja, ka Cepkalo pārvākšanās uz Poliju plānota otrdien, ja būs gatavi atbilstošie dokumenti.

Valērijs Cepkalo izsludināts meklēšanā Krievijā pēc tam, kad Baltkrievijā pret viņu ierosināta krimināllieta par kukuli. Politiķis apgalvoja, ka lieta esot safabricēta.

Iepriekš Baltkrievijas IeM ziņoja par pirmsizmeklēšanas pārbaudi jautājumā par Valērija Cepkalo pretlikumīgo darbību saskaņā ar turku izcelsmes Baltkrievijas pilsoņa iesniegumu.

Krimināllikums paredz par minēto darbību brīvības atņemšanu uz laiku no 5 līdz 15 gadiem.

Protesti Baltkrievijā

Atgādināsim, ka pēc prezidenta vēlēšanām 9. augustā Baltkrievijā sākās protesti, ko pavadīja sadursmes ar miliciju un aresti. Kārtības sargi nesankcionēto akciju izkliedēšanai pielietoja asaru gāzi, ūdensmetējus, gaismas un trokšņa granātas, gumijas lodes.

Protestu laikā Baltkrievijā slimnīcās nokļuvuši vairāk nekā 250 cilvēki, viņu vidū – aptuveni 50 varasiestāžu darbinieku. IeM dati liecina, ka viens cilvēks gājis bojā pēc mēģinājuma likt lietā pret miliciju paštaisītu spridzekli.

Ziņu lente
0