Donalds Tramps ar savu rīkojumu ierobežojis TikTok darbu ASV

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasДень независимости США
День независимости США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents norādījis, ka ticami dati liecina: TikTok īpašnieks var spert soļus, kas apdraud ASV nacionālo drošību.

RĪGA, 15. augusts - Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps parakstījis dekrētu, kas aizliedz kompānijas ByteDance (TikTok īpašnieks) darījumu – servisa musical.ly pirkumu, kā arī pieprasījis 90 dienu laikā atteikties no aktīviem ASV, kas saistīti ar TikTok darbu, un nodot Savienotajās Valstīs savāktos lietotāju personas datus, vēsta RIA Novosti.

"Ticami dati liecina, manuprāt, ka ByteDance.Ltd, iegādājoties kompāniju musical.ly (..) var spert soļus, kas apdraud ASV nacionālo drošību," teikts rīkojumā.

Государственный секретарь США Майк Помпео  - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kā ASV atklājušas "Krievijas propagandas un dezinformācijas ekosistēmas" noslēpumus

Dokumentā uzsvērts, ka darījuma rezultātā ByteDance sapludinājusi savu lietotni TikTok ar sociālo tīklu musical.ly un izveidojusi vienotu platformu.

Savā rīkojumā Tramps pieprasīja aizliegt musical.ly pirkuma darījumu ASV jurisdikcijā un lika Ārvastu investīciju komitejai (CFIUS) 90 dienu laikā no dekrēta publikācijas dienas (ar iespēju pagarināt termiņu par 30 dienām) pieprasīt no ByteDance un tās meitas uzņēmumiem atteikties no visiem aktīviem un atbrīvoties no lietotāju personas datiem, kas ar TikTok vai muosical.ly palīdzību savākti ASV.

Noslēgumā ByteDance pienākums būs rakstiski atskaitīties Ārvalstu investīciju komitejā, teikts Trampa rīkojumā.

Ziņu lente
0