Polijas izdevums novērtējis Krievijas Su-30SM spēku

© Sputnik / Russian Defence Ministry / Pāriet pie mediju bankasМногоцелевой истребитель Су-30СМ Балтийского флота во время плановой тренировки по нанесению авиаударов по надводным целям в Балтийском море
Многоцелевой истребитель Су-30СМ Балтийского флота во время плановой тренировки по нанесению авиаударов по надводным целям в Балтийском море - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji vēsta, ka Krievijas inženieri izstrādā principiāli jaunu bruņojumu daudzfunkcionālā iznīcinātāja Su-30SM vajadzībām.

RĪGA, 15. augusts - Sputnik. Krievijas iznīcinātāju Su-30SM spēks būtiski pieaugs, kad iznīcinātāji saņems "gaiss-virsma" tipa smago raķeti, kas tiek izgatavota uz šķidrā kurināmā hiperskaņas raķetes X-32 bāzes. Šādu viedokli paudis poļu izdevums Defence24.

Iepriekš avīze "Izvestija", atsaucoties uz avotiem militārās rūpniecības kompleksā, informēja, ka Krievijas inženieri izstrādā principiāli jaunu bruņojumu daudzfunkcionālā iznīcinātāja Su-30SM vajadzībām. Izdevuma aptaujātie eksperti uzskata, ka runa ir par šķidrā kurināmā hiperskaņas raķeti X-32 modifikāciju "Sukhoi" vajadzībām – agrāk to izmantoja tikai tālās aviācijas bumbvedēji Tu-22M3.

Британский истребитель сопровождает российский самолет - Sputnik Latvija
Eksperts paskaidroja, kāpēc NATO gaisa izlūkošana pie KF robežām ir bīstama

Pateicoties liela darbības rādiusa "gaiss-virsma" tipa smagajām raķetēm, "Su-30SM varēs papildināt bumbvedējus Tu-22 un Su-34, palielinot Krievijas uzbrukuma potenciālu gan operatīvajā, gan stratēģiskajā līmenī", atzīmēja raksta autori. Pēc viņu domām, šo hiperskaņas raķeti izmantos ne tikai Su-30SM, bet arī Tu-22 un iznīcinātāji-pārtvērēji MiG-31BM, ko patlaban pielāgo raķetēm "Kinzhal", stāsta RIA Novosti

Su-30SM – ir daudzfunkcionāls iznīcinātājs, paredzēts gaisa mērķu likvidācijai dienā un naktī, gan vienkāršos, gan sarežģītos meteoroloģiskajos apstākļos, kā arī zemes fonā, pielietojot aktīvos un pasīvos traucējumus, gaisa telpas kontroli, pretinieka aerodromu bloķēšanai lielā dziļumā un darbam pret objektiem uz zemes un jūrā. Su-30 iespējams izmantot arī grupas kaujas darbību vadībai, izcīnot pārsvaru gaisā, likvidējot pretinieka desantu gaisā, gaisa izlūkošanai un virszemes mērķu likvidācijai dažādos laikapstākļos.

X-32 – Krievijas gaisa bāzes "gaiss-virsma" klases spārnotā raķete ar darbības rādiusu līdz 1000 km un ātrumu 4-5,4 tūkst. kilometri stundā. Oficiāli pieņemta bruņojumā 2016. gada beigās.

Ziņu lente
0