Baltkrievu robežsargi nav ielaiduši valstī provokatorus no Latvijas

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийско-белорусская граница
Латвийско-белорусская граница - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas Robežsardzes komiteja informēja, ka diviem Latvijas pilsoņiem līdzi bija vairāk nekā 15 tūkstoši ASV dolāru, "biznesmenim" bija tetovējums ar nacistu svastiku.

RĪGA, 14. augusts - Sputnik. Baltkrievijas robežsargi nav ielaiduši valstī provokatorus no Latvijas, informēja Baltkrievijas Robežsardzes komiteja, vēsta RIA Novosti.

"12. augustā, noformējot reisa "Londona-Minska" pasažierus, robežsargi pievērsa uzmanību diviem aizdomīgiem Latvijas pilsoņiem, dzimušiem 1975. un 1933. gadā. Pēc apstākļu noskaidrošanas ārvalstniekus neielaida valstī saskaņā ar Baltkrievijas Republikas likuma "Par ārvalstu pilsoņu un personu bez pilsonības tiesisko stāvokli Baltkrievijas Republikā" 30. pantu," liecina informācija komitejas vietnē.

Политолог Семен Уралов - Sputnik Latvija
Politologs: krīzi Baltkrievija silda Varšava un Viļņa

Saskaņā ar robežsardzes komitejas datiem, viens no vīriešiem pastāstījis, ka ieradies Baltkrievijā atpūsties, taču vēl nav nolēmis, kur tieši, otrs – darba jautājumos, tomēr sazvanīties ar partneri nevarēja, jo sakariem viņam bija pierakstīts Latvijas operatora numurs.

"Abi sportiskā tipa ārvalstnieki veda līdzi vairāk nekā 15 tūkstošus ASV dolāru, turkāt "biznesmenim" bija arī tetovējums ar nacistu svastiku un pāri attēlotu vēju rozi. Taču interesantākais ir tas, ka viņu telefonos tika atrasta Telegram-grupa ar pieciem cilvēkiem – diviem latviešiem un trim ukraiņiem. Grupas dalībnieki apsprieda armijas ķiveru iegādi, summu un valūtu, ko atvest uz Baltkrieviju," teikts iestādes paziņojumā.

Ziņu lente
0