Pentagons paskaidroja, kāpēc bruņotie spēki tiek pārvietoti tuvāk Krievijas robežām

© AP Photo / Hubert Delany IIIСолдаты США
Солдаты США - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu bruņotā kontingenta izvešana no Vācijas iekļaujas Krievijas savaldīšanas stratēģijā, skaidroja ASV aizsardzības ministrs Marks Espers.

RĪGA, 10. augusts — Sputnik. Amerikāņu bruņotā kontingenta izvešana no Vācijas iekļaujas Krievijas savaldīšanas stratēģijā, paziņoja Pentagona vadītājs Marks Espers, vēsta RIA Novosti.

"Mēs pārvietojam lielākus spēkus tālāk uz austrumiem, tuvāk Krievijas robežām, lai apturētu viņus (Krievija – red.)," militārpersona skaidroja intervijā Fox News.

Ministrs apliecināja, ka lielākā daļa sabiedroto, ar kuriem viņš runājis, uzskata to par "labu soli".

В Польше размещен батальон НАТО - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV 5. armijas korpusa pastāvīga klātbūtne Polijā ož pēc pulvera

Jūlija beigās Espers informēja, ka no Vācijas tiks izvesti gandrīz 12 tūkstoši amerikāņu karavīru. Lielākā daļa no viņiem (6,4 tūkstoši) dosies mājup, bet pārējie mainīs dislokācijas vietu uz citām NATO valstīm, tostarp – uz Itāliju un Beļģiju. ASV spēku Eiropā štābu plānots pārcelt no Vācijas uz Monsas pilsētu Beļģijā, kur jau atrodas NATO apvienoto spēku Eiropā komandiera štābs.

Nesen Marks Espers paziņoja, ka ASV papildus nosūtīs uz Poliju tūkstoti karavīru. Jāpiebilst, ka Polijā pēc rotācijas principa jau dislocēti 4,5 tūkstoši kareivju.

ASV Kongress pēdējos piecus gadus finansē Krievijas militāras apturēšānas iniciatīvu. Tā paredz amerikāņu karavīru augošu klātbūtni Austrumeiropā.

Ziņu lente
0