IT speciālists: TikTok aizliedz, jo tas ir instruments elektorāta smadzeņu "apstarošanai"

© SputnikАндрей Масалович
Андрей Масалович - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Donalda Trampa lēmums, kā arī citu valstu plāni saistībā ar TikTok – tā ir absolūta politika. Visas lietotnes zog personas datus, valstu savstarpējā spiegošana ir daļa no mūsdienu realitātes, uzskata IT eksperts Andrejs Masalovičs.

RĪGA, 7. augusts – Sputnik. "Ķīnas lietotnes zog datus ķīniešu interesēs, amerikāņu lietotnes – amerikāņu interesēs, korejiešu lietotnes – korejiešu interesēs. Savstarpēja totāla spioegošana ir mūsu šīsdienas realitātes daļa. TikTok aizliedz tāpēc, ka tā ir ļoti efektīva platforma, tā tagad aug ātrāk nekā visi pārējie sociālie tīkli kopā ņemti. Un tā nav pakļauta Trampam. Tas ir, to var izmantot kā instrumentu elektorāta smadzeņu apstarošanai bez iespējas iejaukties," sarunā ar Sputnik Latvija izteicās eksperts informācijas tehnoloģiju jomā, Krievijas IT firmu konsorcija "Inforus" prezidents Andrejs Masalovičs.

Подростки пускают мыльные пузыри во Всероссийском детском центре Орлёнок в Туапсинском районе Краснодарского края - Sputnik Latvija
ASV nav noteicējas: Latvija pagaidām neplāno aizliegt TikTok

Jauniešu vidū populārā lietotne TikTok Latvijā pagaidām netiks aizliegta.

"Pašlaik nav iemeslu aizliegt šī servisa lietošanu Latvijā. Taču tai pat laikā svarīgi, lai pats lietotājs apzinās riskus, kuri rodas lietotņu izmantošanas gadījumā, kuras apstrādā privātos datus ārpus Eiropas Savienības robežām," pateica "Cert.lv" vadītāja vietnieks Varis Teivāns.

Šogad vairākās valstīs radās aizdomas, ka Ķīnas kompānijai ByteDance piederošais sociālais tīkls nolaupa lietotāju datus. Prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka lietotne varēt turpināt darbu valstī tikai tad, ja to līdz 15. septembrim nopirks ASV kompānija.

Масалович: TikTok запрещают, потому что это инструмент для "облучения" мозгов электората
Ziņu lente
0