ASV ierobežos Ķīnas sakaru kompāniju un lietojumprogrammu darbību

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasМужчина со смартфоном
Мужчина со смартфоном - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo uzskata, ka nepieciešams ierobežot Ķīnas telekomunikāciju kompāniju darbību, kas sniedz sakaru pakalpojumus starp ASV un citām valstīm.

RĪGA, 7. augusts - Sputnik. ASV plāno īstenot stingrāku politiku pret Ķīnas telekomunikāciju kompānijām un lietojumprogrammām, brīfingā informēja ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo.

"Mēs strādājam pie tā, lai Ķīnas telekomunikaciju kompānijas, kas nav izpelnījušās uzticību, nesniegtu telekomunikāciju pakalpojumus starp ASV un citām valstīm," Pompeo teikto citēja RIA Novosti.

Подростки пускают мыльные пузыри во Всероссийском детском центре Орлёнок в Туапсинском районе Краснодарского края - Sputnik Latvija
ASV nav noteicējas: Latvija pagaidām neplāno aizliegt TikTok

Politiķis atklāja, ka aicinājis Sakaru federālo komisiju anulēt atļaujas China Telecom un trim citām kompānijām tamlīdzīgu sakaru sniegšanai.

"Tāpat mēs vēlamies, lai neuzticamas Ķīnas lietotnes tiktu izdzēstas no amerikāņu lietotņu veikaliem," teica Pompeo un piezīmēja, ka TikTok, WeChat un citas lietotnes rada "būtisku apdraudējumu" pilsoņu privātajai dzīvei.

Tāpat politiķis norādīja, ka ASV centīsies panākt, lai Ķīnas kompānijas nevarētu izvilkt zemūdens sakaru kabeļus uz ASV.

Maiks Pompeo apliecināja, ka tiks veikts darbs, lai ierobežoju Ķīnas "mākoņu" servisu iespējas apkopot, glabāt un apstrādāt datus, piemēram, slepenu un konfidenciālu informāciju ASV.

Ziņu lente
0