PVO vadītājs: kā agrāk vairs nekad nebūs

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasТедрос Адханом Гебрейесус
Тедрос Адханом Гебрейесус - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pie "vecā normālā stāvokļa" pasaule vairs nekad neatgriezīsies, savukārt situācija atsevišķās valstīs tikai pasliktinās, paziņoja Pasaules Veselības organizācijas vadītājs Tedross Gebrejesuss.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Pasaules Veselības organizācijas (PVO) vadītājs Tedross Adhanoms Gebreiesuss paziņoja, ka pasaule joprojām nav atgriezusies pie "vecā normālā stāvokļa", bet atsevišķās valstīs pandēmija tikai uzņem apgriezienus, raksta Bb.lv.

PVO atzīmēja, ka vissarežģītākā situācija veidojas ASV. Pašlaik tur ir reģistrēti vairāk nekā 4,3 miljoni Covid-19 gadījumu. Otro vietu pēc inficēto skaita ieņem Brazīlija, tālāk seko Indija.

"Ir absolūti saprotams, ka cilvēki vēlas dzīvot savu dzīvi, taču mēs neatgriezīsimies pie vecā un ierastā ritma," atzīmēja Gebreiesuss.

Аппарат для искусственной вентиляции легких - Sputnik Latvija
PVO nosaukusi četrus koronavīrusa izplatības scenārijus pasaulē

Savukārt PVO Jauno slimību un zoonozes nodaļas vadītāja Marija Van Kerkhove uzskata, ka vīrusu iespējams kontrolēt, taču šim nolūkam ir jāpaveic liels darbs.

"Ir nepieciešama visu cilvēku milzīga griba, līderība un darbs, lai rastu risinājumu," uzskata viņa.

PVO atgādina par individuālo aizsarglīdzekļu lietošanas svarīgumu sabiedriskās vietās, kā arī neaizmirst mazgāt rokas un ievērot sociālo distanci.

Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka vakar diennakts laikā tika reģistrēts viens jauns Covid-19 gadījums. Tika veikti 1240 testi. SPKC paziņoja, ka inficētais bija atgriezies no ārzemēm.

Tāpat viens pacients bija nonācis slimnīcā. Saskaņā ar vakardienas datiem, Latvijas slimnīcās ārstējas trīs pacienti ar koronavīrusu. Nevienam no viņiem nebija smagas slimības gaitas.

Ziņu lente
0