Vācu zinātnieki atklājuši neparastu faktu par Covid-19 inficēšanās iespēju

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Pāriet pie mediju bankasСотрудник медицинской службы аэропорта Шереметьево проводит экспресс-тестирование на COVID-19 для пассажиров системой EMG
Сотрудник медицинской службы аэропорта Шереметьево проводит экспресс-тестирование на COVID-19 для пассажиров системой EMG - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pētnieki nosaukuši faktorus, kuri var spēlēt izšķirošo lomu uzliesmojumu gadījumā gaļas vai zivju pārstrādes uzņēmumos visā pasaulē.

RĪGA, 26. jūlijs – Sputnik. Zinātnieki Vācijā ir izpētījuši koronavīrusa uzliesmojuma iemeslus gaļas kombinātā Zemeļreinas-Vestfālenes zemē un nonāca pie secinājuma, ka koronavīrusa inficēšanās uzņēmumā notika attālumā virs astoņiem metriem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Helmholca Infekcijas slimību izpētes centra (HZI) mājaslapu.

Офицеры испанской полиции на контрольно-пропускном пункте в Мадриде - Sputnik Latvija
Barselonas zinātnieki jau pagājušajā gadā atraduši koronavīrusu SARS-CoV-2

Runa ir par koronavīrusa uzliesmojumu gaļas pārstrādes koncerna "Tönnies" uzņēmumā Giterslo apkaimē, kur, saskaņā ar vietējo mediju datiem, inficējās vairāk nekā 1,5 tūkstoši darbinieku. Ceturtdien Ziemeļreinas-Vestfālenes veselības ministrs Karls Jozefs Laumans paziņoja, ka kopumā tika atklāti vairāk nekā divi tūkstoši Covid-19 inficēšanās gadījumi, kas saistīti ar uzliesmojumu gaļas kombinātā.

Kā tiek atzīmēts paziņojumā, zinātnieki rekonstruēja maija notikumus, kas bija saistīti ar koronavīrusa izplatību uzņēmumā, konstatējot, ka koronavīruss tika nodots no viena cilvēka vairākiem citiem "vairāk nekā astoņu metru rādiusā". Covid-19 izplatība galvenokārt notika dzesēšanas telpās ar gaisa cirkulāciju.

"Mūsu pētījums stāsta par inficēšanos ar SARS-CoV-2 darba telpās, kur dažādu faktoru kombinācija padara par iespējamu (koronavīrusa) izplatību salīdzinoši lielos attālumos. Tagad rodas svarīgs jautājums par to, kādi apstākļi ļauj koronavīrusam izplatīties vēl lielākos attālumos citās dzīves jomās," atzīmēja Melānija Brinkmane, Braunšveigas Tehniskās universitātes profesore un HZI pētnieciskās grupas vadītāja.

Pēc profesora Ādama Grundhofa, pētījuma līdzautora un Henriha Pettes Eksperimentālās virusoloģijas institūta (HPI) pētnieciskās grupas vadītāja sacītā, pētījuma rezultāti parādījuši, ka uzņēmumos koronavīrusa izplatību lielākos attālumos veicina tādi faktori, kā zema temperatūra un nepietiekama svaigā gaisa padeve.

Тестирование на COVID-19  - Sputnik Latvija
Covid-19 apdraud visu cilvēka nervu sistēmu, uzskata zinātnieki

"Visnotaļ iespējams, ka šie faktori spēlē izšķirošo lomu jaunu uzliesmojumu rašanās gadījumos, kuri notiek gaļas un zivju pārstrādes uzņēmos visā pasaulē. Acīmredzot, šādos apstākļos infekcijas izplatības novēršanai nepietiek ar 1,5 līdz 3 metru distances ievērošanu," uzsvēra viņš.

Pētījumu veica zinātnieki no Helmholca Infekcijas slimību izpētes centra (HZI), Hamburgas Ependorfas Universitātes klīnikas (UKE) un Henriha Pettes Eksperimentālās virusoloģijas institūta (HPI).

Pasaules Veselības organizācija 11. martā pasludināja jaunās koronavīrusa infekcijas Covid-19 uzliesmojumu par pandēmiju. Saskaņā ar 25. jūlija vakara datiem, pasaulē tika atklāti vairāk nekā 16 miljoni inficēšanās gadījumu, no kuriem vairāk nekā 644 tūkstoši beidzās ar nāvi un vairāk nekā 9,8 miljoni – ar izveseļošanos.

Ziņu lente
0