ANO ģenerālsekretārs pastāstīja, kam pieder puse pasaules bagātību

© pixabay / fantareis Бедность, попрошайка на улице
Бедность, попрошайка на улице - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ANO ģenerālsekretārs Antoniu Guterrešs piedāvāja noslēgt Jauno globālo līgumu, kurš palīdzēs apkarot nevienlīdzību un izveidos taisnīgu pasaules kārtību uz planētas.

RĪGA, 19. jūlijs – Sputnik. ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutrerrešs savā runā, kas bija veltīta bijušā DĀR prezidenta dzimšanas dienas gadadienai 18. jūlijā, pastāstīja, ka vairāk nekā 70% planētas iedzīvotāju dzīvo augšupejošas nevienlīdzības apstākļos. Gandrīz visa bagātība uz Zemes pieder 26 pasaules bagātākajiem cilvēkiem, tā ir vienāda ar puses planētas iedzīvotāju ienākumiem, raksta Tvnet.lv.

Guterrešs atzīmēja, ka galvenais nevienlīdzības kritērijs ir finanšu labklājības līmenis, kurš ir atkarīgs no dzimuma, etniskās piederības, rases, invaliditātes esamības un daudziem citiem aspektiem.

Деньги в пластиковом стакане в руке бедняка - Sputnik Latvija
Kariņu neizbrīnīja tas, ka ar 64 eiro nevar izdzīvot

"Miljoniem cilvēku dzīvu uz planētas lielā mērā nosaka faktori, kuri rodas tieši viņu dzimšanas brīdī," atzīmēja viņš.

Pēc ANO vadītāja sacītā, augstās finanšu noslāņošanās dēļ pasaulē rodas ekonomiskā nestabilitāte, korupcija, finanšu krīzes, noziedzības izaugsme, līdz ar ko pasliktinās cilvēku fiziskā un garīgā veselība.

Tāpat par šausminošu viņš nosauca faktu, ka aptuveni 17% bērnu, kuri piedzima pirms 20 gadiem valstīs ar zemu cilvēku potenciāla attīstības līmeni, jau ir miruši.

Savā runā Guterrešs piedāvāja pasaulei liela mēroga nevienlīdzības apkarošanas iniciatīvu – Jauno globālo līgumu, kura mērķis būs izveidot taisnīgāku pasaules kārtību uz planētas.

Ziņu lente
0