Militārpersonu ASV apsūdzēja slepenu datu nodošanā "KF pilsonim"

© Sputnik / Denis Aslanov / Pāriet pie mediju bankasАмериканский военнослужащий
Американский военнослужащий - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kā tiek apgalvots, incidents noticis pērnā gada sākumā aviācijas bāzē Nebraskā. Patlaban aizdomās turamais atrodas apcietinājumā.

RĪGA, 19. jūlijs – Sputnik. ASV JKS dienošais nākamnedēļ stāsies tiesas priekšā sakarā ar virkni apsūdzību, tai skaitā par slepenas informācijas nodošanu Krievijas pilsonim, vēsta izdevums Virgian-Pilot ar atsauci uz militārās tiesas dokumentiem.

Saskaņā ar tiesas dokumentiem, militārpersona Čārlzs T. Brigs (Charles T. Briggs), kurš strādā JKS medicīnas centrā Portsmutā informācijas tehnoloģiju jomā, tiek apsūdzēts nelikumīgā slepenas informācijas izplatīšanā, kas tika iegūt no valsts datora. Turklāt viņam ir izvirzītas apsūdzības par pretošanos izmeklēšanai, bērnu pornogrāfijas glabāšanu un mēģinājumiem iegūt piekļuvi tai, raksta RIA Novosti ar atsauci uz Virginian-Pilot.

Основатель WikiLeaks Дж. Ассанж арестован в Лондоне - Sputnik Latvija
Vivjena Vestvuda, Rodžers Voterss un citi piedalās mītiņā Asanža atbalstam

Saskaņā ar apsūdzības slēdzienu, 2019. gada 9. janvārī, jeb aptuveni tanī laikā Brigs, atrodoties aviācijas bāzē "Offutt" Nebraskā, ar valsts datora starpniecību ieguva slepenu informāciju, kura, kā viņam bija pamats domāt, var tikt izmantota "kaitējuma nodarīšanai ASV un var būt izdevīga ārzemniekam". Pēc tam, kā teikts dokumentā, Brigs piedāvāja slepenu informāciju cilvēkam, kurš dokumentā nosaukts par "Krievijas pilsoni".

Izdevums atzīmē, ka Brigs nav ziņojis par saviem sakariem ar Krievijas pilsoni. Turklāt, saskaņā ar slēdzienu, drošības pārbaudes laikā viņš sameloja, atbildot uz jautājumu, vai viņam ir bijušas "tuvas un ilgstošas attiecības" ar ārvalstu pilsoņiem. Šobrīd militārpersona atrodas apcietinājumā un gaida tiesu.

Ziņu lente
0