Ārsts: rudenī vērosim gripas un koronavīrusa mijiedarbību

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasМедицинские работники в отделении реанимации для больных с коронавирусной инфекцией
Медицинские работники в отделении реанимации для больных с коронавирусной инфекцией - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc ārsta-imunologa Vladislava Žemčugova sacītā, pagaidām nav zināms, vai koronavīruss un gripas vīruss darbosies sinhroni vai pastiprinās viens otru – speciālisti vēros to mijiedarbību rudenī.

RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. Eiropas Komisija uzstājas par "gudrāku pieeju" cīņā ar iespējamo jauno koronavīrusa izplatības vilni, nekā vispārējā izolācija, paziņoja Eiropas Komisijas viceprezidents Margaritiss Shinass. Pēc viņa sacītā, Eiropa grasās risināt problēmas lokāli un darboties tieši problemātiskos punktos.

Visticamāk, otrais koronavīrusa vilnis neatnāks – būs rimstošs atlēciens, paziņoja Sputnik Latvija medicīnas zinātņu doktors, īpaši bīstamo infekciju speciālists, ārsts-imunologs Vladislavs Žemčugovs.

"Mūs sagaida lokāli uzliesmojumi, un to būs arvien mazāk un mazāk, atkarībā no tā, cik cilvēkus inficēs tas, kurš atvedīs koronavīrusu," paskaidroja Žemčugovs.

Pēc viņa sacītā, rudenī iespējama visu saaukstēšanās saslimšanu parādīšanās vienlaikus.

"Tā kā tās visas ir līdzīgas, gadījumā, ja paradīsies saaukstēšanās saslimšanas klīniskie simptomi, būtu jēga nodot testu ne tikai uz koronavīrusu, bet arī uz gripu. Gripa pēc slimības gaitas var būt smagāka un bīstamāka par koronavīrusu. Būs interesanti vērot šo vīrusu mijiedarbību," atzīmēja Žemčugovs.

Аппарат для искусственной вентиляции легких - Sputnik Latvija
PVO nosaukusi četrus koronavīrusa izplatības scenārijus pasaulē

Dabā tā mēdz notikt, ka viens vīruss izstumj citu, norādīja speciālists.

"Mēs nezinām, vai tie darbosies sinhroni vai pastiprinās viens otru. Iespējams variants, ka saslimšanas gadījumā ikviena infekcija no ARVI grupas – adenovīruss, rotavīruss, rinovīruss – novājinās cilvēka organismu, un tas kļūs jūtīgāks pret koronavīrusu, un otrādi," nobeigumā sacīja Žemčugovs.

Koronavīrusa pandēmija, kura kopš gada sākuma izplatījusies no Ķīnas, ir pārņēmusi praktiski visas valstis. Kopumā pasaulē ir atklāti vairāk nekā 13,9 miljoni Covid-19 gadījumu, no tiem vairāk nekā 592 tūkstoši beidzās ar nāvi, vairāk nekā 8,2 miljoni – ar izveseļošanos. Pasaules Veselības organizācija paziņo, ka pandēmijas pīķis pagaidām nav sasniegts un prognozēt tās beigu termiņus pagaidām neesot iespējams.

Ziņu lente
0