ASV Senātā izskanējis ierosinājums iegādāties Krievijā ražotos S-400 no Turcijas

© Министерство обороны РФ / Pāriet pie mediju bankasЗенитный ракетный комплекс С-400 "Триумф"
Зенитный ракетный комплекс С-400 Триумф - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas jauno pretgaisa aizsardzības sistēmu S-400 piegādes, kas noveda pie krīzes Turcijas un Savienoto Valstu attiecībās, sākās 2019. gada jūlijā.

RĪGA, 30. jūnijs — Sputnik. Republikāņu partijas pārstāvis ASV Senātā Džons Tūns ierosinājis iegādāties no Turcijas Krievijā ražotos zenītraķešu kompleksus S-400. Par to liecina Nacionālās aizsardzības budžeta asignējumu 2021. gadam (NDAA) likumprojekta grozījumi, kas publicēti Kongresa vietnē, vēsta RIA Novosti.

Politiķa ieteikumā nav norādīts, vai Ankarai ir vēlme pārdot kompleksus, kā arī tiesības tos pārdot tālāk bez Maskavas atļaujas.

Зенитный ракетный комплекс С-400 Триумф - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Tiek pirkts lietošanai, un punkts": S-400 otrais pulks Turcijā būs

Savukārt ASV Senāta Starptautisko attiecību komitejas priekšsēdētājs Džims Rišs ierosinājis grozījumu, kas paredz sankcijas pret Turciju saskaņā ar likumu par pretdarbību Amerikas pretiniekiem ar sankciju starpniecību (CAATSA).

Krievijas jauno pretgaisa aizsardzības sistēmu S-400 piegādes, kas noveda pie krīzes Turcijas un Savienoto Valstu attiecībās, sākās 2019. gada jūlijā. Vašingtona pieprasīja atteikties no darījuma un S-400 vietā iegādāties amerikāņu kompleksus Patriot. Politiķi piedraudēja aizturēt vai atcelt abu valstu darījumu – jauno iznīcinātāju F-35 pārdošanu Turcijai, kā arī ieviest ierobežojošos pasākumus.

Ankara atteicās piekāpties un turpināja pārrunas par vēl vienas S-400 partijas iegādi.

ASV savus draudus izpildīja tikai daļēji – Turcijai tika liegta iespēja iegādāties F-35. Citas sankcijas netika ieviestas, lai arī politiķu pieņemtais likums tās paredz.

Ziņu lente
0